Het concertkoor Corda Cantate van stichting Corda Vocale geeft twee kerstconcerten op 1 dag  (foto: pr).
Het concertkoor Corda Cantate van stichting Corda Vocale geeft twee kerstconcerten op 1 dag (foto: pr).

Sfeervolle kerstconcerten in aula van Gymnasium Novum

Er worden (onder voorbehoud) op zaterdag 11 december twee kerstconcerten gegeven met als thema: 'Nieuw leven / vrij zijn / samen kerstmis vieren. 

Corda Cantate (een van de koren van Corda Vocale) geeft een sfeervol concert in december. Het programma is deels gericht op Kerstmis. Naast kerstliederen en natuurlijk ook samenzang, zal dit worden omringd met bekende muziek, o.a. Cantique de Jean Racine van Fauré, het Gloria van Vivaldi, het Halleluja van Händel, Panis Angelicus van Franck en nog veel meer. Het geheel wordt als verhaal aan elkaar verteld door Christian Seijkens en wordt uitgevoerd door het concertkoor Corda Cantate en sopraan Denise Matla, onder begeleiding van het strijkorkest van het Promenade Orkest, Alina Konstantinova piano, Wim de Penning orgel en Peter van Dinther trompet. Samenstelling en algehele leiding, dirigent Hans Matla. 

In het kader van het ‘samen delen' wordt er geen toegang gevraagd en is er ook geen collecte. Deze muziekbeleving vindt zaterdag 11 december plaats om 14.30 en 20.00 uur in de aula van het Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 in Voorburg. Hier is een grote luchtverversinginstallatie aanwezig, stoelen staan op juiste afstand en een geldige QR-code is verpicht. Gratis kaarten bestellen via koorleden en per e-mail: info@cordavocale.nl (geen kaarten aan de zaal).