De Voorburgse Oratorium Vereniging (VOV) in concert (foto: pr).
De Voorburgse Oratorium Vereniging (VOV) in concert (foto: pr).

Oratoriumvereniging komt in jubileumjaar met première

De Voorburgse Oratorium Vereniging bestaat 75 jaar en viert dit op vrijdag 3 december met een bijzonder concert, de Nederlandse première van het Christmas Oratorio van Bob Chilcott.

De hedendaagse Engelse componist Chilcott rondde dit werk af in 2019 en het is wereldwijd slechts enkele keren uitgevoerd. De eerste keer was in augustus 2019, onder leiding van de componist zelf. De VOV is trots dit werk in Nederland in première te mogen brengen.

Martha Rijkmans: "Het werk vertelt het verhaal van de geboorte van Christmas, zoals beschreven in het Lucas evangelie, afgewisseld met hymnes die zijn gebaseerd op teksten van Engelse dichters en het middeleeuwse gezang ‘Es ist ein Ros entsprungen’. De melodieën zijn prachtig en liggen goed in het gehoor. Het is een vreugdevol werk, dat licht brengt in de donkere decembertijd." Daarnaast staat de Missa Sancti Nicolai van Joseph Haydn op het programma.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Dordrechts Kamerorkest en Astrid de Koning (orgel). De solopartijen worden gezongen door Ingrid Nugteren (sopraan), Helena van Heel (alt), Carlos Negrín López (tenor) en Willem de Vries (bas). Het geheel staat onder leiding van de enthousiaste en inspirerende dirigente Fiona Ellis.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.vov-voorburg.nl.