De vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken zijn als een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld en ogen gracieus en verbindend (foto: Hans van Veen).
De vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken zijn als een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld en ogen gracieus en verbindend (foto: Hans van Veen).

Prestigieuze prijzen voor ontwerp Westfield Mall

Voor hun werk aan het voor het Westfield Mall of the Netherlands project, is het gerenommeerde Amsterdamse architectenbureau MVSA Architects driemaal onderscheiden in het kader van de prestigieuze European Property Awards. 

Amsterdam – MVSA Architects wordt onderscheiden voor het project, waarbinnen een alledaags winkelcentrum is getransformeerd tot een next-level, allround stedelijke bestemming voor vrijetijdsbesteding. Tijdens een virtuele ceremonie op 2 december nam het architectenbureau een European Property Award in de categorie Retail Interior in ontvangst. In de categorieën Retail Architecture en Leisure Architectuur heeft MVSA Architects het hoogste niveau van vijf sterren behaald.

Westfield Mall of the Netherlands is een visionair project, waarin bestaande bebouwing van 70.000 m2 is getransformeerd tot het grootste winkelcentrum van Nederland, met 200.000 m2 aan ruimte. “Door het nieuwe ontwerp is het winkelaanbod verrijkt met een keur aan enerverende nieuwe functies en diensten die voor de ‘wow’-factor zorgen. De sterke en spectaculaire ontwerpidentiteit is architectonisch ambitieus en past volledig bij de beoogde hoogwaardige retailcontext. Zo illustreren bijvoorbeeld de vloeiende witte lijnen die de gevel kenmerken de ambitie. Gebaseerd op het idee van een zijden sjaal die om het gebouw is gewikkeld, ogen ze gracieus en verbindend”, aldus European Property Awards.

Jean-Marie Tritant, Chief Executive Officer bij Unibail-Rodamco-Westfield is zeer blij met de erkenning in de vorm van de European Property Awards. “Het is een erkenning van de Westfield Mall en onderstreept andermaal het enthousiasme waarmee ons concept is ontvangen. Sinds de opening hebben al 8 miljoen bezoekers hun weg naar de mall gevonden. De aanpak van MSVA en URW Concept Studio, heeft ons in staat gesteld om wat ooit een klein verouderd en vooral lokaal winkelcentrum was volledig om te vormen tot een internationaal relevante bestemming. Eentje die duurzaam is, voor verbinding zorgt en open staat voor iedereen. Ons motto ‘Reinvent Being Together’ wordt volledig weerspiegeld in het centrum.”

Roberto Meyer van MVSA, is eveneens trots en noemt Westfield Mall of the Netherlands als leisure locatie een unieke ervaring. "Het is een next-level winkellocatie met een architectonische ambitie van hoog niveau. We zijn vereerd met maar liefst drie European Property Awards en dat het project een geheel nieuwe standaard zet voor winkelbestemmingen in het tijdperk van internet.”

Westfield Mall of the Netherlands neemt nu deel aan de algemene Europese architectuurprijzen in de vijfsterren categorieën.