Heel het jaar buiten zitten!
Heel het jaar buiten zitten!

Kies voor een terrasoverkapping!

Je bent dol op het buitenleven, maar vindt het vaak in het voor- en najaar en in de winter te fris om buiten te zitten? Dan is een overkapping boven het terras misschien een heel mooie optie, want niet alleen in de zomer, maar in alle jaargetijden is er in de tuin vanalles te zien en te beleven.

 In de zomer biedt de overkapping juist een schaduwplek en bescherming tegen de zon en hitte. Zelf klussen of laten plaatsen Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om de terrasoverkapping als compleet bouwpakket te laten bezorgen of af te halen en hem zelf in elkaar te zetten. Maar niet iedereen heeft twee rechterhanden natuurlijk, dus de klus volledig uit handen geven is ook een optie.

Professionals komen de klus klaren en je geniet binnen de kortste keren van het extra comfort van deze buitenruimte.

Stijl
Terrasoverkappingen zijn er in verschillende stijlen: modern en klassiek. Kies je voor een klassieke variant, dan kunnen extra opties als fraaie dakgoten en regenafvoer een mooie optie zijn. Ook wordt er bij een klassieke constructie vaker gekozen voor een puntdak, een wolfskap of een kapschuur. Bij de moderne versie is het dak vaak een glazen dak, een plat dak of een lessenaars dak.

Zomer en winter
In de zomer zit je onder de overkapping lekker koel en kun je de hitte zo ontlopen. De avonden kunnen dan misschien wel afkoelen, maar onder de overkapping blijft het lang comfortabel, dus reden genoeg om hier extra lang te genieten! Het is ook mogelijk om de overkapping uit te breiden met bijvoorbeeld glazen schuifdeuren waardoor je een serregevoel creëert. Op deze manier is de overkapping nog meer geschikt voor de koudere maanden en zit je beschut tegen de wind en regen.

Extra sfeer
Een bijzonder fijne sfeer creëren kan ook door een buitenhaard te plaatsen bij of onder de overkapping. Zorg voor een goede luchttoevoer en rookafvoer en profiteer van de warmte en gezelligheid die de haard biedt. Geen plaats voor een haard? Kies dan voor heaters. Deze zijn er in alle soorten en maten.