Afbeelding

Natuursteen

Natuursteen is een stuk duurder maar heeft een hele mooie, natuurlijke uitstraling. Doordat natuursteen vaak geïmporteerd wordt, is de kans dat het een minder milieuvriendelijke steensoort betreft wel aanwezig.

Probeer hier op te letten bij de aanschaf en te kiezen voor natuursteen uit een omringend land zodat de kans op roofbouw uit de natuur en slechte arbeidsomstandigheden kleiner is. Er bestaan vele soorten natuursteen, allemaal met hun eigen eigenschappen zoals leisteen, marmer, graniet en hardsteen.

Een van de nieuwste trends is het gebruiken van keramische tegels die verlijmd zijn op een betonnen onderlaag. Daardoor zijn deze tegels zo buiten in een zandbed te leggen terwijl normale keramische tegels alleen voor binnen zijn. Ook nieuw zijn geprinte betontegels waarvan de toplaag voorzien is van een mooi design zoals een houtlook, betonlook, hardsteenlook of Portugees patroon. Wil je het helemaal persoonlijk maken, kies dan zelf wat er in welke kleur op de tegels geprint wordt. De tegels hebben een vuil- en vochtwerende beschermlaag en zijn daardoor kleurecht. Ook zijn keramische buitentegels maatvast. Doordat er weinig maatverschil is tussen de tegels, is het makkelijk om een strak terras te leggen of een patroon aan te laten sluiten.

Afbeelding