HMC Antoniushove krijgt extra faciliteiten voor planbare zorg (archieffoto Ot Douwes).
HMC Antoniushove krijgt extra faciliteiten voor planbare zorg (archieffoto Ot Douwes). OT DOUWES

Antoniushove gaat OK uitbreiden en krijgt extra faciliteiten voor planbare zorg

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) vernieuwt de komende jaren zijn locaties. In een huisvestingsplan dat hiervoor is gemaakt, staat wat er nodig is aan voorzieningen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Het plan is een voorgenomen besluit van de raad van bestuur van HMC en wordt nu ter advies voorgelegd aan verschillende vertegenwoordigers van medewerkers en patiënten. In het huisvestingsplan staat hoe HMC zijn drie ziekenhuislocaties vernieuwt: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde. Uitgangspunt blijft dat HMC op termijn toewerkt naar twee hoofdlocaties: HMC Antoniushove en HMC Westeinde. Tot 2030 blijft HMC Bronovo, net als nu, open als weekziekenhuis. 

Antoniushove, waar patiënten met kanker behandeld worden, krijgt extra faciliteiten voor planbare zorg Hiervoor worden de operatiekamers uitgebreid, wordt het OK-complex gerenoveerd en komen er meer faciliteiten voor dagbehandeling. Als alle uitbreidingen klaar zijn, worden de behandelingen waarvoor een operatiekamer nodig is of waarvoor patiënten in het ziekenhuis moeten overnachten, verplaatst van Bronovo naar Antoniushove én het Westeinde. Eerst worden de OK en klinische faciliteiten uitgebreid. Het renoveren of vernieuwen van poliklinieken, medische ondersteuning en andere zorgfuncties vindt daarna plaats. De bouwactiviteiten starten in 2023 en lopen door tot 2035. De renovatie wordt zo gepland dat er zo weinig mogelijk overlast zal zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers.