Maaien in de Driemanspolder

Deze week is er volop gemaaid in de Nieuwe Driemanspolder. Dit is een broedgebied voor vogels. Maar er zitten nu ook veel andere jonge dieren zoals haasjes. Het lijkt mij dat dit maaien niet had moeten gebeuren aangezien we midden in het broedseizoen zitten. 

Links en recht hoor ik over mogelijk onthoofde vogels, kapot gereden nesten met eieren en jonge vogels die verdwenen zijn. Deze opdracht voor het snoeien zou van de gemeente LV en de gemeente Zoetermeer moeten zijn gekomen. 

Lijkt mij dat dit anders zou moeten, kijkend naar de wet Natuurbescherming. 

Daarnaast wordt er steeds meer over gesproken om in de maand mei niet te maaien om insecten een grotere kans te geven. Dit gebeurt al veel in de landen om ons heen en ook steeds meer in NL. 

Helaas is het leed nu al geleden maar volgend jaar zou het anders moeten en kunnen.

Nicole Smits

Ingewikkeld
schoolrapport

Volkomen met de heer Lamping eens. In de maandelijkse schoolrapporten van zowel mezelf als die van mijn kinderen werd middels een cijfer van 1 tot 10 aangetoond hoe het zat. Vervolgens kon de leerkracht daar nog iets aan toevoegen in de trant van: 'Corrie let niet altijd op' of 'Corrie komt vaak te laat'. Simpel en duidelijk.

Pas kreeg ik een rapport van mijn kleinkind in handen. Als het niet zo schandalig was, zou het lachwekkend zijn. Een boekwerk met onverklaarbare nonsens. 

Zelfs na een intensieve studie van het project, werd het mijn vrouw en mij niet duidelijk wat er bedoeld werd. En dat soort volslagen idiote meerwerk komt op het bordje van de docent. 

Laat die zogenaamde vliegende brigades maar lekker bij KLM gaan werken, of zich aansluiten bij een eveneens nutteloze en miljoenenverslindende club als het Fieldlab. In beide gevallen vraag ik me af: wie verzint zoiets?

Cor Willems

Splitgrind
op paden

Wie is er op het onzalige idee gekomen om los splitgrind op de voet- en fietspaden te gooien? Duidelijk mensen achter een bureau die zelf niet fietsen of een rollator duwen of zoals mijn echtgenoot zich in een elektrische rolstoel moeten verplaatsen. 

Fietsers vinden het doodeng fietsen. Zeker als zij het bruggetje bij het Noteboompark moeten oversteken en dan in een bocht naar de Veenkade of Westerlokade moeten rijden. Wielen van rolstoelen schuiven weg in het grind. Honden graven in het grind. Kinderen vallen met hun knieen in het grind! Kapotte broek en kapotte knie. Stukjes steen in de wond!

De gemeente kan aansprakelijk gesteld worden bij ongevallen!

M. Rouwenhorst