Tot en met de Open Monumentendag kan men de historische Oude Kerk bezichtigen op zaterdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.
Tot en met de Open Monumentendag kan men de historische Oude Kerk bezichtigen op zaterdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Oude Kerk is dit seizoen
weer open op zaterdag

Het is na twee jaar weer mogelijk om de Oude Kerk in de Voorburgse Herenstraat op zaterdag open te stellen in het zomerseizoen. Tot en met de Open Monumentendag kan men deze historische kerk bezichtigen tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

U kunt zomaar even komen binnenlopen, koffie en thee staan klaar. Vrijwilligers kunnen desgewenst uitleg geven over de kerk als monument, maar ook over de kerk als maatschappelijke organisatie. In de tijd dat velen met vakantie zijn is het soms voor de thuisblijvers wel eens stil. Een bezoek aan de kerk is dan een goede gelegenheid om er even op uit te gaan.

Aanvullend op de tentoonstelling in museum Swaensteijn, over het leven en werk van de vorig jaar overleden Voorburgse beeldend kunstenaar Frans Kokshoorn, kunt u de diverse onderdelen van het liturgisch meubilair bekijken, die door hem zijn ontworpen en mede vervaardigd door de glaskunstenaar Ming Hou Chen.

Vorig jaar is het Witte-Bätz orgel, destijds geschonken door prinses Marianne, geheel gerestaureerd en geverfd. Regelmatig zorgt een amateur organist voor een muzikale bijdrage op het bekende Marianne-orgel. Op 2 juli komt om 14.30 uur Montekori zingen. Door de week is de Oude Kerk ook open om 12.00 uur voor het middaggebed en als plaats van ontmoeting.