De slag werd zeer waarheidsgetrouw nagespeeld (foto's en tekst: Dick Muijs)
De slag werd zeer waarheidsgetrouw nagespeeld (foto's en tekst: Dick Muijs)

Naspelen Slag om Ypenburg spreekt tot de verbeelding

Actueel 195 keer gelezen

Leidschenveen-Ypenburg - Op zeer realistische wijze werd zaterdag 9 mei de Slag om Ypenburg, die zich behalve op vliegveld Ypenburg ook voor een groot deel afspeelde in en bij de Leidschendamse wijk Park Leeuwenbergh, nagespeeld door acteurs in historische kledij. Zij gaven een demonstratie hoe de veldslag zich in 1940 vertrok tussen het Nederlandse en Duitse leger.

Een spreker gaf een toelichting tijdens dit naspelen. Zo'n 900 mensen aanschouwden de slag en namen ook deel aan andere activiteiten. Zo was er militair materieel van de Tweede Wereldoorlog te zien, maar ook hedendaags materieel werd volop getoond.

Er was heel veel belangstelling van jong en oud voor dit materieel, vooral het beklimmen van de tanks door de jongeren. Hoe zwaar is het lopen met een rugzak volle bepakking? Hoe is het om militair geschminkt te worden? Een ritje in een heuse motor met zijspan? Kinderen konden dit allemaal meemaken met assistentie van de militairen. Er werd bovendien volop informatie verstrekt over werken bij de Krijgsmacht. Je kon een vlucht met een F 16 Flightsimulator.

Dit alles werd de gehele dag muzikaal begeleid door de Fanfare Bereden Wapens. In de middag werd het naspelen voor een tweede keer gedaan en ook bij deze actie was er weer veel publiek. Het was een gezellige en interessante dag voor jong en oud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant