Wethouder Frank Rozenberg gaf het startsein voor de activiteiten (foto: Ot Douwes).
Wethouder Frank Rozenberg gaf het startsein voor de activiteiten (foto: Ot Douwes).

Vlietdagen weer groots

Actueel 347 keer gelezen

De historische centra van Leidschendam en Voorburg vormden afgelopen weekend weer het toneel van de jaarlijkse Vlietdagen. Na een wat natte start in de ochtend, klaarde het weer op en waren de weersomstandigheden aangenaam. Duizenden belangstellenden wisten dan ook de weg naar de festiviteiten te vinden.

Wethouder Rozenberg gaf zaterdagmorgen het startsein voor het werk aan de Passantenhaven aan de Oude Haven in Voorburg, waarmee ook alle activiteiten van start gingen. Even later startte hij ook in Leidschendam de activiteiten op het podium aan de Sluiskant, waar Dans aan de Vliet een dansdemonstratie gaf. Daar vond vervolgens een heel programma plaats met allerlei bands, waaronder Wouter Kiers & Friends en als feestelijke afsluiter De Deurzakkers, gevolgd door een lasershow. De presentatie was in handen van de columnist van Het Krantje, Ronald Lamping.

"Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord", aldus Cock van Rijn van het Ondernemersfonds Damcentrum. Het was supergezellig voor de kerk in Leidschendam, met voor mij als hoogtepunt het optreden van Captain Midnight XL. Ook de braderie, die twee keer zo groot was als vorige keer, was helemaal top. Volgende keer willen we echter wel weer antieke boten langs de kant, want daar was toch wel vraag naar."

Kinderactiviteiten
Onder het Pr. Marianneviaduct in Voorburg was er een vrijmarkt voor kinderen, maar volwassenen konden hun spullen ook kwijt tijdens de kofferbakverkoop aan de Plaspoelkade in Leidschendam. Zowel in Leidschendam als Voorburg waren er diverse activiteiten voor kinderen. Zo kon je knutselen in Voorburg bij de oude Haven en in Leidschendam Centrum zorgden de 4 scoutinggroepen dat je je geen moment verveelde. Op beide locaties kon je in de welbekende aquabubbels een stukje 'over het water lopen.' Damlaan, Damstraat en Damplein stonden vol kraampjes en je kon over de hoofden lopen van de drukte.

Terrassen vol
In de Herenstraat was er een podium met optredens van talentvolle bandjes en op een catwalk vonden modeshows – met kinderen én volwassenen - plaats van plaatselijke ondernemers. Zowel aan de Oude Haven in Voorburg, waar op een podium ook live optredens plaatsvonden, als aan de sluis in Leidschendam zaten de terrassen vol. De zaterdagavond werd in Voorburg afgesloten door de Voorburgse topband The Raspers met daarna (net als in Leidschendam) een spectaculaire lasershow op het Stationsplein. Robbert Reijenga van MediaMento verzorgde het muziekprogramma in Voorburg. Hij was wel tevreden. "Het was leuk en 's avonds ook heel druk met een man of 600 publiek." Hij vond met name de Anouk tribute band erg goed en natuurlijk zijn eigen band The Raspers. "En zondag was het ook nog even gezellig bij de Oude Kerk met het optreden van coverband 4 ½ Men met zangeres Jamie Hermans en de bar en grill van restaurant Manhattan."

Culinaire Armada supergeslaagd
De Culinaire Armada voerde zaterdagavond langs 7 gerenommeerde restaurants die speciaal voor deze gelegenheid vlak naast de Vliet hun gerechten voor opvarenden in de boten serveerden. "Het was supergeslaagd", aldus Patrick van Zuiden van restaurant Savarin. "We hadden zo'n 350 deelnemers en de reacties waren zó overweldigend, dat ik zeker kan zeggen dat we het volgend jaar weer doen."

Oldtimershow
Zo'n 50 oldtimers, waaronder twee Harley Davidson motorfietsen waren zondag te bewonderen in het historische centrum van Voorburg. De mooiste auto van de Oldtimershow was de MG-B van Loek Bakhuizen uit Leidschendam. De fraaie wagen uit 1937 kreeg de meeste stemmen van het publiek. Zonder dat de publieksjury het wist, kwam de door bloemenwinkelier Aad de Leeuw beschikbaar gestelde glasbokaal terecht bij een plaatsgenoot. Die stond dan ook net zo te glimmen als zijn bolide, toen wethouder Frank Rozenberg de prijs overhandigde.

Overal druk
Volgens Sandra de Jong van het organiserende evenementenbureau DB aktiviteiten is verder alles goed verlopen "Het was overal heel druk. Er werd ook veel en dankbaar gebruik gemaakt van het gratis vervoer over de Vliet door de Stichting Ooievaart en de scoutingverenigingen en het ritje met de paardenkoets van Stichting Paardenkracht en de antieke tractor met aanhanger van Van den Bosch."

(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
De activiteiten op zaterdagavond werden afgesloten met tegelijkertijd een lasershow in Leidschendam en Voorburg (foto: Ot Douwes).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant