De ram is dit jaar wat eerder langsgekomen. (Foto: familie Knijnenburg)
De ram is dit jaar wat eerder langsgekomen. (Foto: familie Knijnenburg)

Eerste lammetje geboren aan de Vliet

Actueel 540 keer gelezen

Leidschendam - Dinsdag 29 november is op boerderij Knijnenburg langs de Vliet het eerste lammetje geboren. Moeder en zoon maken het uitstekend. Aad Knijnenburg is erg verrast. Eind november al een lammetje is zeer uitzonderlijk.

Aad Knijnenburg: "Dinsdagmiddag ging ik weer even bij de kudde kijken om te zien of alles goed was en al uit de verte hoorde ik een lammetje mekkeren, wat een geweldige verrassing was. Het lammetje liep rustig bij zijn moeder, tussen alle schapen in. Ik heb het lammetje toen opgepakt en met zijn moeder naar de schapenschuur gebracht. Daar verblijven ze nu in een mooi ruim hok. Natuurlijk in een lekkere, dikke laag stro. Ook aan de moeder is gedacht. Er staan altijd brokjes voor moeder schaap, met water en hooi."

Record
Schaap en lammetje gaan elke dag een uurtje naar buiten. Moeder schaap kan dan gras eten en het lammetje bij zijn moeder van de zon genieten. "Eind november al een lammetje geboren. Dat is een groot nieuw record op onze boerderij. Doorgaans komen de allereerste lammetjes pas in januari. De kram gaat in september bij de groep ooien en een schaap is vijf maanden min vijf dagen drachtig. Er zal in dit geval een paar maanden eerder een keer een ram op bezoek zijn geweest. Hoe dan ook, het is een geweldig leuke verrassing!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant