Nehaan Gigani was belangrijk met bat en bal (foto: Catch of the Day BV).
Nehaan Gigani was belangrijk met bat en bal (foto: Catch of the Day BV).

VCC goed van start met twee winstpartijen

Sport 334 keer gelezen

Voorburg - VCC is het cricketseizoen goed begonnen met twee winstpartijen. In een steenkoud Capelle aan den IJssel versloeg het team Salland en Sparta in de korte spelvariant T20. Grote man aan Voorburgse zijde was Nehaan Gigani. Niet alleen met mooie scores van 44 not out en 47 runs, maar ook met drie wickets in twee wedstrijden.

In de ochtend had Salland zwaar op de broek gekregen van Sparta. Ook tegen VCC kwamen er maar weinig Deventer runs op het scorebord: 120, met Pruss (52 runs) als topscorer. Nehaan Gigani nam met zijn legspin twee wickets voor 12 runs en batte daarna overtuigend. Steun kwam er van de nieuwe aanvoerder Noah Croes, met 47 runs.

De wedstrijd tegen Sparta leek lange tijd bijna identiek te verlopen. VCC verloor (te) veel wickets, maar zag nog wel kans de 125 runs van Sparta te overtreffen dankzij de aanvallend battende Michael Molenaar (28 not out uit dertien ballen) – de zoon van Maarten die in de jaren ’90 voor VCC uitkwam.

Met twee winstpartijen kende VCC een prima seizoensstart. In juni zal VCC, regerend landskampioen in de lange spelvariant, zeer waarschijnlijk vijf (!) spelers moeten afstaan aan het Nederlands elftal dat in de VS en het Caribisch gebied gaat deelnemen aan het WK T20.

Ook HBS deed goede zaken. VRA kwam weliswaar tot 140/4 (Vikram Singh 32), maar door de regenbuien kreeg HBS een herziene target die het haalde dankzij Wesley Barresi (27 not out) en vooral Kyle Klein (27 uit acht ballen!).

Minder goed verging het HCC, dat Hermes DVS een monsterscore van 239/3 zag maken en na een herziene target door de regen met 77/2 tekort kwam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant