Paul Schenderling met zijn boek
Paul Schenderling met zijn boek Paul Schenderling

Lezing Paul Schenderling: ‘leven na de groei’

maandag 22 april 2024 20:00 tot 21:30

Maandag 22 april om 20:00 houdt Paul Schenderling een lezing in de Koningkerk. Deze lezing is onderdeel van een project over duurzaamheid, Laudato si, in de Koningkerk.

We weten het allemaal: het gaat niet goed met het klimaat en met de aarde. Als iedereen zo zou leven als een gemiddelde Nederlander, zou er drieënhalve aarde nodig zijn om in ieders behoeften te voorzien. Het moet dus anders. Schenderling ziet maar één goede oplossing: we moeten af van het idee van economische groei – ook van ‘groene groei’. In plaats daarvan moeten we drastisch bezuinigen op ons consumptiepatroon. Dat kan gestimuleerd worden door de belasting op arbeid te verschuiven naar belasting op consumptie. Het resultaat is volgens Schenderling een samenleving waarin de welvaart gehandhaafd blijft en mensen minder stress en meer vrije tijd hebben.

Paul Schenderling is econoom en werkt als adviseur op het gebied van sociale en ecologische vraagstukken. In samenwerking met 15 deskundigen uit 11 politieke partijen schreef hij het boek Er is leven na de groei. Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen.

De avond wordt muzikaal omlijst door Marloes Arkesteijn. Zij combineert haar werk als transitiemaker circulair werkzaam bij de provincie Zuid-Holland met optredens als Singer-songwriter. Ze woont op loopafstand van de Koningkerk.

Locatie