Wethouder Nadine Stemerdink reikt certificaat uit (foto: Anton v.d. Riet).
Wethouder Nadine Stemerdink reikt certificaat uit (foto: Anton v.d. Riet). Fotostudio Anton van der Riet

Gemeente bedankt sociale ondernemers

Actueel 99 keer gelezen

Voorburg - Het Werkgeversservicepunt zette donderdagochtend 12 december tijdens een inspirerend ontbijt een aantal ondernemers uit Leidschendam-Voorburg in het zonnetje. Zij maken gezond en sociaal werken mogelijk, waarbij iedereen de kans krijgt om mee te doen. 

De wethouders Van Eekelen en Stemerdink bedankten de ondernemers daarvoor persoonlijk tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij lunchroom Palkinto in Voorburg.

Monique van der Marel, eigenares van de lunchroom, over haar ervaringen met maatschappelijk verantwoord ondernemen: “Ik wilde oplossingsgericht bezig zijn voor mensen die een zogeheten afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het zijn toppers om mee te werken. We startten in 2018 met Palkinto en samen met bedrijfsleider Mark Komen hebben we het succesvol uitgebouwd.” Palkinto is ook het Fins voor gunnen, dus dat past helemaal bij de aanpak van deze enthousiaste ondernemers.

Astrid van Eekelen, wethouder Economie & Ondernemersklimaat, sloot zich volledig bij deze woorden aan. “Ik vind het leuk om hier zoveel ondernemers te zien, die op een bijzonder maatschappelijke manier bijdragen aan deze mooie gemeente. Zelf heb ik een zoon die van lieve mensen de kans kreeg op een leuke baan. Een kans die hij met beide handen heeft aangegrepen. Als ik zie hoe hij elke dag met een grote glimlach thuiskomt, is dat goud waard.”

Nadine Stemerdink, wethouder Werk & Inkomen, zei trots te zijn op de lokale ondernemers: “Ik ben trots als ik bijvoorbeeld door de Herenstraat fiets en de mensen bij Palkinto bezig zie. Het was voor mij ooit ook een reden om wethouder te worden: mensen mee laten doen in de samenleving. Mede dankzij ondernemers als u hebben inwoners de kans om een baan te vinden en uit de bijstand te komen. En natuurlijk door de accountmanagers van het Werkgeversservicepunt. U bent allen sociaal ambassadeur voor deze gemeente.”

Daarop reikten de wethouders certificaten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) uit aan de aanwezigen. “Een MVO-certificaat als dank voor uw inzet als maatschappelijk verantwoord ondernemer”, aldus Stemerdink en Van Eekelen.

Tenslotte werden MVO-menukaarten uitgereikt. Hiermee wil het Werkgeversservicepunt, in samenwerking met het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt lokale ondernemers, bedrijven en organisaties inspireren en ondersteunen. In deze menukaart staan voorbeelden, tips en omdenkers om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bij MVO is samenwerking tussen bedrijven, instellingen, onderwijs en gemeente belangrijk. Samen komen we verder! Ondernemers die meer willen weten over de menukaart en kansen zien in maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen bellen met het Werkgeversservicepunt via 14070. 

Uit de krant