Logo hetkrantje-online.nl
Christiaan de Vries (foto: gemeente LV).
Christiaan de Vries (foto: gemeente LV).

Christiaan de Vries nieuwe griffier gemeente Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft op 7 juli Christiaan de Vries aangewezen als haar nieuwe griffier. 

De Vries volgt huidig griffier Gerard van Egmond op die per 1 augustus 2020 met pensioen gaat. De Vries is 45 jaar en heeft ruime ervaring binnen het openbaar bestuur. Hij was eerder plaatsvervangend griffier van de gemeenteraad in Vlaardingen. Momenteel is hij griffier van de Statencommissie Bereikbaarheid en Energie bij de Provincie Zuid-Holland.

Christiaan de Vries: "Ik vind het eervol dat de gemeenteraad mij heeft benoemd tot hun griffier. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij de provincie Zuid-Holland gewerkt. Het is nu tijd voor een mooie nieuwe uitdaging als griffier van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Ik kijk uit naar de verdere kennismaking met de raadsleden, mijn directe collega’s op de griffie en de andere collega’s uit de organisatie."

Voorzitter van de werkgeverscommissie Jeroen Brokke: "Het is fijn dat we een geschikte opvolger voor Gerard van Egmond hebben gevonden. De kwaliteit van de sollicitanten was hoog. Wij hebben er vertrouwen in dat Christiaan zijn zelfstandige taak en verantwoordelijkheid als griffier inzet op samenwerking en verbinding met de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie."

Gerard van Egmond neemt na 18 jaar afscheid als griffier van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Van Egmond was de eerste griffier na de fusie. Hij stond aan de wieg van het dualisme. De gemeenteraad bedankt hem voor alle werkzaamheden en inzet in de afgelopen jaren. 

De nieuwe griffier wordt in de raadsvergadering van 22 september beëdigd.

Meer berichten