(foto: Sub Marine Stars).
(foto: Sub Marine Stars).

Sub Marine Stars gaat weer duiken

Actueel 880 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Welke vereniging heeft de afgelopen maanden niet haar deuren moeten sluiten? Ook Duikvereniging Sub Marine Stars uit Leidschendam moest al haar verenigingsactiviteiten staken. Maar onlangs kwamen de verlossende woorden: ‘groen licht’. Ook de duikers uit de regio Haaglanden gaan weer het bijzondere onderwaterleven in Zeeland verkennen met o.a. kreeften, botervisjes, anemonen en snoeken.

Hoewel alle activiteiten afgelopen maanden werden gestaakt, ging de binding tussen de leden online verder. Met videobelprogramma Zoom werd de duikkennis getest, is contact onderhouden en waren leden bereid hun kennis te delen over het onderwaterleven. Bijzonder goede ideeën, misschien wel subliem. Maar de echte onderwaterliefhebbers willen immers in het water liggen. Toch mag de vereniging niet klagen. Iedereen is gezond en met alle onthoudingen is misschien de kwaliteit van menig onderwaterleven verbeterd en valt zo kwalitatief voldoende in te halen.

Maar wat betekent het ‘groene licht’ praktisch voor de lokale duikvereniging? De vereniging is druk in de weer om veilige duikactiviteiten te organiseren. Diverse duikstekken als Den Osse, Dreischor en Scharendijke worden ingepland, met een oppervlakte coördinator die toeziet op de veiligheid van een duik. En met de adviezen van de NOB (Nederlandse Onderwater Bond) m.b.t. veiligheid boven water is een verantwoorde start mogelijk. De grootschalige evenementen als een bootduik worden uitgesteld, maar hierdoor ontstaan bijzondere initiatieven als barbecues en complete caterings op locatie, geregeld door vrijwilligers.

De eerste verenigingsduik vindt plaats bij Duikstek het Koepeltje. Een ruime locatie, waarbij het seizoen groots geopend gaat worden voor de leden met een plaatselijke 1,5m-barbecue. Het is een verlaat startschot van het duikseizoen maar ondanks de geremde activiteiten zijn zojuist twee nieuwe gebrevetteerde duikers aangetrokken. Ook onervaren duikers zijn weer welkom bij de Introduikdagen op 6 en 13 oktober 2020. 

Kijk voor info op submarinestars.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant