Logo hetkrantje-online.nl
Ambulancepersoneel en medewerkers van het Mobiel Medisch Team verlenen hulp aan de zwaargewonde wielrenner (foto: Daan van den Ende).
Ambulancepersoneel en medewerkers van het Mobiel Medisch Team verlenen hulp aan de zwaargewonde wielrenner (foto: Daan van den Ende).

Wielrenner en scooterrijder zwaargewond bij aanrijding

  •   1088 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Een wielrenner is gistermiddag zwaargewond geraakt nadat hij op de Westvlietweg in botsing kwam met een scooter..

Op het fietspad ter hoogte van de Spoorlaan kwam de wielrenner met een scooter in botsing. De wielrenner kwam daarbij ten val en raakte zwaargewond. Ook de scooterrijder raakte gewond. Diens scooter belandde in de naastgelegen Vliet.

Een traumateam is met de traumahelikopter ter plaatse gekomen voor ondersteuning van het ambulancepersoneel. De traumahelikopter landde op een nabijgelegen weiland 

De scooterrijder is op een vacuümmatras gefixeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De wielrenner is korte tijd later met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het traumateam reed niet mee.

De Verkeersongevallenanalyse (Voa) kwam ter plaatse voor onderzoek naar het ongeval. Omdat bij de hulpverlening ambulances en politievoertuigen op de weg stonden en tijdens het onderzoek achteraf was er geruime tijd last van verkeershinder. 

Meer berichten