Beeldend onderwijs (foto: pr Trias).
Beeldend onderwijs (foto: pr Trias).

Extra geld voor cultuuronderwijs op basisscholen

Actueel 266 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het vierjarenplan Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) 2021-2024 voor het basisonderwijs in Leidschendam-Voorburg is goedgekeurd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Trias en de Bibliotheek aan de Vliet werken de komende vier jaar samen met partners en scholen aan de verankering van goed cultuuronderwijs.

Wethouder Astrid van Eekelen van Cultuur: “Ik ben er trots op dat wij dit programma weer voor 4 jaar mogelijk maken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen zich dankzij cultuuronderwijs kunnen ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.”

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) brengt leerlingen in aanraking met literatuur, lezen, muziek, dans, beeldende kunst, theater en film. Trias en de Bibliotheek begonnen acht jaar geleden met CmK. Intussen doen al 17 basisscholen uit Leidschendam-Voorburg mee aan dit creatieve programma. In co-creatie met de scholen worden leerlijnen voor de kunstvakken ontwikkeld. De Bibliotheek aan de Vliet is de partner voor leerlijn lezen en literatuur. Trias verzorgt leerlijnen muziek, theater, beeldende kunst, dans en film.

Naast lessen in de klas door kunstdocenten, zijn er trainingen voor leerkrachten in het onderwijs. Leerkrachten kunnen zich ontwikkelen tot lees- of cultuurcoördinator. Daarnaast zijn er (online) workshops te volgen over actuele onderwerpen.

De komende vier jaar doet zeker 80% van de basisscholen in Leidschendam-Voorburg mee aan CmK. Naast het bestaande programma komt er ook een programma voor filmeducatie in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant