Logo hetkrantje-online.nl
<p>Organisatoren Yassir, Bram en Ennis met Patricia van der Ark van het &lsquo;s Gravendreefcollege Leidschendam en voorzitter Paul de Beer van Talentenloods (foto: PR).</p>

Organisatoren Yassir, Bram en Ennis met Patricia van der Ark van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam en voorzitter Paul de Beer van Talentenloods (foto: PR).

Eerste MDT-project Beste Buurtacties groot succes

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De drie jonge organisatoren Bram, Ennis en Yasser van het Voetbaltoernooi in Prinsenhof ontvingen gisteren (zondag 13 juni) de Beste-Buurt-Cheque van € 500. 

Met ondersteuning van jongerenwerker Samir Sluiter van SenW werden zij de Topper van de zeven winnaars: door en voor jeugd! MDT staat voor Maatschappelijk Diensttijd. Samen met het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam en het Veurs Voorburg worden leerlingen betrokken bij maatschappelijke activiteiten.
Het project Beste Buurtacties is het eerste project met het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam, ondersteund door Dans aan de Vliet, Midvliet en Talentenloods.

Het MDT-team heeft zeven Buurtacties beloond: de Schoonste Buurtactie in de Zeeheldenwijk. De Buurtdag van Park Leeuwenberg voor maar liefst 80 kinderen, die er graag een jaarlijkse dag van wil maken. Het Avondklok Gametoernooi om jongeren te stimuleren met de Avondklok binnen te zijn. De onvergetelijke Ethiopische Koffieceremonie georganiseerd door Haimanot Belay. De Cupcakes op Koningsdag in Stompwijk met de kinderen voor de ouderen en het Wormenhotel in Voorburg West, zodat bewoners hun afval met hulp van wormen kunnen recyclen tot vruchtbare aarde.

Mensen met nieuwe ideeën voor een activiteit in hun buurt kunnen zich voor financiële ondersteuning melden bij vlietwensen.nl. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Meer berichten