Tijdens de techniekweek kunnen de leerlingen onder meer 'spelen' met Lego (foto: pr).
Tijdens de techniekweek kunnen de leerlingen onder meer 'spelen' met Lego (foto: pr).

Techniekweek basisschool Pius X in teken van klimaat

Actueel 250 keer gelezen

Voorburg - Op de basisschool Pius X in Voorburg is op 10 januari de techniekweek van start gegaan. Onder de enthousiaste leiding van de specialist wetenschap en techniek Linda van Overveld werkt de hele school gedurende twee weken aan het overkoepelende thema: Het klimaat.

In alle bouwen en groepen gaan de kinderen op diverse manieren aan de slag met dit thema. De leerlingen hebben met witte Lego steden gebouwd in verschillende klimaten. Deze witte Lego zorgt ervoor dat de kinderen juist op de vorm van bouwwerken gaan letten en niet op kleur. Daarna konden de leerlingen zien dat steden de aarde vervuilen. Op verschillende manieren wordt vervolgens gekeken wat ze kunnen doen om de aarde toch zo schoon mogelijk te houden.

Binnen het thema leren de kinderen meer over de verschillende klimaten en de gevolgen van vervuiling. Ook komen ouders gastlessen geven. Zo leren de kinderen alles over laadpalen van elektrische auto’s en over het gebruik van duurzame energie. Met de eigen leerkracht gaan de leerlingen aan de slag met de Lego leerlijn vanuit het techniekmenu. Op woensdag kunnen de leerlingen kijken naar verschillende proefjes of deze zelf uitvoeren. Tevens zijn er lessen beeldende vorming waarin de kinderen bijvoorbeeld met afval kunst gaan maken. Tot slot mogen de kinderen hun eigen ideeën om klimaatverandering tegen te gaan, delen .

Uit de krant