Door een van de vrijwilligers van het museum Beelden  aan Zee werd een rondleiding gegeven (foto: pr).
Door een van de vrijwilligers van het museum Beelden aan Zee werd een rondleiding gegeven (foto: pr).

Wijkgebouw De Boot strandt in de duinen

Actueel 516 keer gelezen

Voorburg - Driemaal is scheepsrecht: na 2 mislukte pogingen in coronatijd kon op woensdag 18 mei eindelijk een bezoek aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen gebracht worden. De bezoekers waren ouderen die wekelijks deelnemen aan de Koffieochtend in wijkgebouw De Boot in Damsigt.

Met busjes van de Woej werd het gezelschap vervoerd van De Boot naar Scheveningen en weer terug. Een prachtige vorm van vervoer op maat voor ouderen met én zonder rolstoel of rollator.

Museum Beelden aan Zee ligt op nog geen 500 meter ten zuiden van het Kurhaus. Het museum is in het duin ingegraven. Op het museum staat het historische Paviljoen dat in 1862 is gebouwd in opdracht van Koning Willem I. Onbeperkte lichtinval en weidse afmetingen zijn kenmerkend voor het museum. Alle gebruikte materialen zijn geselecteerd op hun zandkleur waardoor het museum in de duinen opgaat.

Door een van de vrijwilligers van het museum werd een rondleiding gegeven. Er werd letterlijk en figuurlijk stil gestaan bij zowel figuurlijke als abstracte beelden: wie heeft het beeld gemaakt, wat is bekend over de ontstaansgeschiedenis van het beeld, de bedoeling van de maker, het maakproces, e.d. Juist door deze informatie kwamen de beelden ‘tot leven’.

Het bezoek werd afgesloten met een lunch op een van de terrassen van het museum. Het was een geweldige en inspirerende dag in zonnig Scheveningen! Vlietwensen maakte dit bezoek financieel mogelijk.

Uit de krant

Uit de krant