Tijdens de drukke raadsvergadering vorige week was er veel protest tegen de bouw van vakantiewoningen in Vlietland (foto: Ap de Heus).
Tijdens de drukke raadsvergadering vorige week was er veel protest tegen de bouw van vakantiewoningen in Vlietland (foto: Ap de Heus).

Raad wil nader onderzoek naar bouwplan Vlietland

Actueel 1.287 keer gelezen

Leidschendam - Hij is er al minimaal 20 jaar mee bezig, maar directeur Bart Carpentier Alting van recreatiecentrum Vlietland zal nog even geduld moeten hebben of de bouw van vakantiewoningen in Vlietland (en op welke schaal) door zal gaan.

Op verzoek van de PvdA, SP, ChristenUnie, CDA en GroenLinks kwam de gemeenteraad vorige week samen over de plannen in Vlietland. De raad nam uiteindelijk unaniem een voorstel aan om een tweede oordeel van een onafhankelijke derde partij te vragen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van beïnvloeding van het bestemmingsplan Vlietland-Noord.

Ook de motie om andere scenario’s te onderzoeken verkreeg de instemming van de hele raad. Wethouder Bianca Bremer maakte de raad wel duidelijk dat het onherroepelijke bestemminsplan niet zomaar van tafel kan worden geveegd. Juridisch is dit zelfs extra getoetst.

Verder werd aandacht gevraagd voor extra participatie bij het vaststellen van het plan.

Er is echter weerstand tegen het huidige plan, Dat blijkt uit de 17000 handtekeningen die intussen zijn verzameld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant