Groepsfoto Sub Marine Stars voor de molen (foto: Marjolein SMS).
Groepsfoto Sub Marine Stars voor de molen (foto: Marjolein SMS).

SMS duikt in geschiedenis De Salamander

Actueel 1.203 keer gelezen

Leidschendam - Duikvereniging Sub Marine Stars bestaat 45 jaar en viert dat met bijzondere activiteiten. Onlangs bezocht een groep leden houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam. 

De Leidschendamse duikvereniging is al sinds de oprichting in 1977 actief in zwembad De Fluit. Daar verzorgt de club duikopleidingen en trainingen. Vanaf april tot oktober wordt zondags een gezellige verenigingsduik georganiseerd, vaak in Zeeland. Daarnaast staat de agenda vol activiteiten en die draaien niet alleen om duiken

Het (9e) lustrum was een mooie aanleiding om een lokaal uitstapje te organiseren. Op zaterdag 25 maart werd een bezoek aan houtzaagmolen De Salamander georganiseerd. Ongeveer 20 leden en hun gezin grepen deze kans.

De enthousiaste vrijwilligers van de molen verwelkomden de deelnemers bij de droogschuur. Na de introductie volgde een uitgebreide molenrondleiding. Gelukkig scheen die middag de zon regelmatig en was er aan wind geen gebrek. Zo was de molen in volle werking zien. Een stam werd langzaam doormidden gezaagd.

SMS-ers houden van gezelligheid dus sloten ze hun bezoek af met een ‘Fika’. Samen met de vrijwilligers van de Salamander keken ze met koffie of thee en zelfgemaakte lekkernijen terug op een geslaagd bezoek. Intussen ging het zagen langzaam voort. Helaas was het werk niet af voor de groep vertrok, maar op deze dag bleek wel weer dat er ook boven water veel te zien en te leren is binnen de gemeentegrenzen.

Kijk voor meer info over duiken in Leidschendam op submarinestars.nl.

Na de introductie volgde een uitgebreide molenrondleiding (foto: Marjolein SMS).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant