Mevrouw Ria van Ham - Schoemakerf werd werd 109 jaar en 201 dagen oud (archieffoto Michel Groen).
Mevrouw Ria van Ham - Schoemakerf werd werd 109 jaar en 201 dagen oud (archieffoto Michel Groen). Michel Groen

Oudste inwoonster Ria van Ham op 109-jarige leeftijd overleden

Actueel 3.062 keer gelezen

De oudste inwoonster van Leidschendam en de derde oudste persoon van Nederland, mevrouw Ria van Ham – Schoemaker is vrijdag 9 juni op 109-jarige leeftijd overleden. Dat meldde haar zoon Hendrik maandag aan de redactie van Het Krantje.

Drieënhalf jaar geleden verhuisde mevrouw Van Ham van de Raadhuisstraat in Voorburg naar het op een steenworp afstand van haar woning gelegen nieuw gebouwde verpleeghuis van WZH (Vliethof) in dezelfde straat op nr. 2. 

“Haar veerkracht en sterke gezondheid gaven haar de hele dag kracht. Ze overleefde maar liefst 2 Corona-infecties, herstelde volledig zonder nasleep en verscheen vaak in de krantenkoppen van lokale kranten”, aldus Hendrik van Ham. “Daarnaast had ze altijd veel humor en was ze zelden in een slecht humeur, zo geweldig en iets om over na te denken in ons eigen dagelijkse leven. Een voorbeeld voor ons allemaal! Misschien ook het recept voor een lang gezond leven!”

Wegens een lange wachttijd wordt mevrouw Van Ham pas op maandag 19 juni begraven. De plechtigheid vindt plaats in Leidschendam, waar ze nu wacht op haar laatste rustplaats nabij haar man in Kijkduin. 

Als u bloemen of een kaartje wilt versturen, kan dat naar Uitvaartcentrum Leidschendam-Voorburg, Strandwal 1, 2265 AR Leidschendam.

Lees het volledige artikel in Het Krantje van deze week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant