Een mistige vroege morgen in Vlietland (foto: Jan van der Sman).
Een mistige vroege morgen in Vlietland (foto: Jan van der Sman).
VERENIGING VRIENDEN VLIETLAND

Hoezo geen ‘natuur’ in Vlietland Noord?

Actueel 1.154 keer gelezen

Leidschendam - De Vereniging Vrienden van Vlietland maakt er bezwaar tegen dat er in het Ontwerpbestemmingsplan dat de bouwplannen van 222 grondgebonden recreatiewoningen in Vlietland Noord mogelijk moet maken, staat dat er in het bouwgebied geen noemenswaardige natuur te vinden is (met als uitzondering twee beschermde vleermuissoorten). 

Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg beweert volgens de vereniging bij het beantwoorden van vragen over de teloorgang van de natuurwaarden in het bouwgebied dat daar geen waardevolle natuur is, ‘want Vlietland is geen natuurgebied’. Volgens de Vereniging wemelt het in het beoogde bouwgebied echter van de waardevolle flora en fauna.

“Zo staan er forse, volwassen bomen, duizenden. Voor iedereen in volle glorie te zien”, aldus de vereniging. “In die bomen zitten bijvoorbeeld vogelnesten in allerlei vormen, groot en klein. Zoals van een buizerd en van een havik. Maar ook van een bosuil horen roepen, terwijl het roffelen van een specht regelmatig te horen is. Ook kun je verschillende soorten - beschermde - vleermuizen zien vliegen. Je kunt verder flinke zoogdieren in Vlietland Noord tegenkomen, hoewel die zich minder makkelijk laten zien. Maar ze zijn er wel. Zo is er een vossenburcht en scharrelen er stiekempjes een steenmarter en een bunzing rond. Meer kans heb je om verrast te worden door een eekhoorn, konijn, hermelijn of wezel. En de kans dat je een kikkerconcert kunt beluisteren op wat warmere avonden in voorjaar en vroege zomer is bijna 100 %. Hoezo geen natuur? Dit is -tegen beter weten in - onwaarheid verspreiden in een poging om onze volksvertegenwoordigers met valse informatie over te halen hun fiat te geven aan de bouwplannen…”, vindt de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant