Onder grote belangstelling begeeft de carnavalsoptocht zich over de Damlaan (foto: pr).
Onder grote belangstelling begeeft de carnavalsoptocht zich over de Damlaan (foto: pr).

Damzwabbers en Gaanders presenteren carnavalsprogramma 2024

Actueel 1.837 keer gelezen

Leidschendam/Stompwijk - Komend weekend barst het Carnaval in Zwabberdam echt los. Van zaterdag t/m maandag worden er door Carnavalsvereniging De Damzwabbers vele activiteiten georganiseerd zodat iedere inwoner van Leidschendam het echte carnavalsgevoel kan ervaren.

Op zaterdag 10 februari om 10.00 uur begint het weekend met de traditionele overdracht van de Sleutel van Leidschendam door burgemeester Vroom aan Prins Tractorus en zijn Pages Stefanie en Senna die vanaf dat moment de scepter zullen zwaaien in Zwabberdam, zoals Leidschendam dan tijdelijk heet. Vervolgens zal rond 11.30 uur de Carnavalsoptocht van start gaan vanaf de Veurse Achterweg naar de Sluiskant (inschrijven nog mogelijk tot vrijdagmiddag via de site). Rond 13.00 uur worden Prins Tractorus en zijn Pages Stefanie en Senna onder muzikale begeleiding van Feestkapel de Blaasbalgen bij de sluis traditioneel in de Vliet gedoopt. De prijsuitreiking van de optocht is bij De Haard aan het Molenpad 2A in Leidschendam.


Drukke feestelijke carnavalsavond bij CV De Damzwabbers (foto: pr).

Op zaterdag is het vanaf 20.30 uur groot carnaval met blaaskapel Redelijk Onverantwoord en DJ Jan Groenewegen, op zondag is het vanaf 13.00 uur kindercarnaval en het carnaval wordt maandag 12 februari vanaf 20.30 uur afgesloten met Boerenkapel De Zwiebels, DJ Jan Groenewegen en veel polonaises. De feesten worden gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam. 

Meer info op www.damzwabbers.nl.

Carnaval Gaanders in Stompwijk


Ook wat betreft Prins Ruud, Page Ingrid en Opper Wout kan het carnavalsfeest
los gaan in Stompwijk (foto: Carmen Fotografie).

Carnaval start in Gaandrië op 9 februari om 13.30 uur met het seniorencarnaval in Zoeterwoude met de gehandicapten van Swetterhage en de senioren en om 19.00 uur is er Tienerdisco bij Club Mexx in het Dorpspunt. Nadat de hamer in ontvangst is genomen in het gemeentehuis in Leidschendam en een stukje wordt meegelift met de optocht van De Damzwabbers, start zaterdag 10 februari de optocht van de Gaanders om 13.00 uur bij Scheria aan de Stompwijkseweg. Opgeven kan nog via info@gaanders.nl of via de Gaanders website. Het motto is ‘Til er niet te zwaar aan’. Vanaf 14 uur zal er een optreden verzorgd worden op het kruispunt bij de Meerlaan door zanger Herbert met aansluitend The Booming Group, kinderentertainment van Deejay Kevin en de prijsuitreiking rond 17.00 uur. 

Om 14.30 uur start het Straatcarnaval bij Het Blesse Paard, met aansluitend om 20.30 uur het Gekostumeerd Bal. Zondag 11 februari is er om 11.00 uur de carnavalsviering in de H.H. Laurentiuskerk met het bekende Oud Prinsenkoor The Old Princes in Harmony en vanaf 16.00 uur de carnavalsmiddag in Het Blesse Paard met live zanger Dennis Winkler. 


Seniorencarnval bij De Gaanders (foto: Carmen Fotografie).

Maandag 12 februari is er vanaf 13.30 uur kindercarnaval (inloop vanaf 13.15 uur) met Deejay Kevin, op dinsdag 13 februari om 13.30 uur Seniorencarnaval (inloop 13.00 uur) met de zingende oud-prinsen en ter afsluiting vanaf 20.00 uur het slotfeest.

Drukke feestelijke carnavalsavond bij CV De Damzwabbers (foto: pr).
Ook wat betreft Prins Ruud, Page Ingrid en Opper Wout kan het carnavalsfeest los gaan in Stompwijk (foto: Carmen Fotografie).
Seniorencarnval bij De Gaanders (foto: Carmen Fotografie).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant