Het boek. 'JFK: idealist zonder illusies' van de Voorburgse historicus Alex Krijger.
Het boek. 'JFK: idealist zonder illusies' van de Voorburgse historicus Alex Krijger.

Voorburgse historicus schrijft boek over JFK

Actueel 555 keer gelezen

Voorburg - De Voorburgse historicus Alex Krijger, gespecialiseerd in de Amerikaanse geschiedenis en werkzaam in het internationale bedrijfsleven heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht: 'JFK: idealist zonder illusies'.

Krijger schreef de biografie onder meer ter gelegenheid van het feit dat J.F. Kennedy 100 jaar geleden werd geboren. Krijger beschrijft het leven van de 35e Amerikaanse president en de visie die Kennedy ontwikkelde op politiek leiderschap. De boekpresentatie was op 5 oktober in Studio Dudok, Den Haag, met circa 125 gasten. Het eerste exemplaar werd door Krijger aangeboden aan de Charge d'affaires van de Amerikaanse ambassade. Ook was er een paneldiscussie over het thema van het boek: Moed in de politiek. "Dit is misschien ook een mooi thema richting de gemeenteraadsverkiezingen", aldus Krijger.

"Het vernieuwen, versterken en verdedigen van de democratie was volgens Kennedy niet zozeer een kwestie van hervormen van allerlei structuren, maar vooral het hebben van de juiste leiders," meent Krijger. Daarbij denkt Krijger dat Kennedy's boodschap van toekomstgerichtheid en zijn pleidooi voor vitalisering van de democratie weer helemaal actueel is. Ook in Nederland ziet de auteur ruimte voor een politieke centrumbeweging die zich laat inspireren door het geestelijk erfgoed van Kennedy. 'JFK: idealist zonder illusies' is onder meer te koop via bol.com en kost 14,95.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant