Afbeelding
DE WIJKAGENT

Mirjam Passchier-Krijgsman

Actueel 1.329 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nog maar net aan de slag als wijkagent in Leidschendam-Voorburg viel Mirjam Passchier-Krijgsman (38) wel met haar neus in de boter. Mirjam wist al van de overlast die het winkelend publiek en ondernemers ervaren met de fietsers en scooters in het winkelgebied. Onderweg naar deze gesprekken met winkeliers in haar wijk werd zij bijna van haar sokken gereden door een scooter in de Herenstraat en deelde zij haar eerste drie bekeuringen uit aan deze bestuurders.

Mirjam is dus wijkagent van o.a. het Huijgenskwartier, Oranjelust en Voorburg-West. "Mijn gebied loopt van het spoor bij station Leidschendam-Voorburg tot aan de Geestbrug en van de Parkweg tot de Vliet. En daarnaast heb ik ook Park Leeuwenbergh."

Voordat zij naar Leidschendam kwam, was Mirjam vier jaar agent in de noodhulp in Den Haag en 7 jaar in Wassenaar. Nadat zij een tijdje als wijkagent stage had gelopen, solliciteerde en werd zij aangenomen in Leidschendam-Voorburg.

"Wat ik leuk vind van mijn nieuwe functie, is vooral het straatwerk. Je hebt veel contact met de burger. Ik ben zelf biker dus altijd op straat te vinden. Daardoor ben je beter aanspreekbaar en je ziet en hoort meer. Mensen zien je fietsten en spreken je aan. Al gauw krijg je dan zaken te horen over een bepaalde problematiek, of dat die familie of die personen voor overlast kunnen zorgen. Daar kun je dan extra op gaan letten en als dat nodig is gaan handhaven of doorverwijzen naar andere instanties, zoals bijvoorbeeld GGZ."

"Wat ik ook doe, is mensen die hun hond uitlaten aanspreken. Die lopen regelmatig door de wijk en die zien nog eens wat", vervolgt Mirjam. "Ik heb graag dat mensen gelijk naar 112 bellen als zij iets verdachts zien. Als je bijvoorbeeld mensen bij woningen naar binnen ziet gluren, of rondhangen. We komen liever tien keer voor niks dan dat er een keer niet gebeld wordt en het dan later wel mis blijkt."

Mirjam heeft te maken met drie buurtpreventieteams (BPT's). "Die zijn heel actief en dat is alleen maar goed. Je hebt toch weer meer oren en ogen in je wijk. Ik ben ook vast van plan om een paar keer per jaar mee te gaan lopen."

Aandachtspunten in haar wijk zijn met name de toenemende diefstal van elektrische fietsen, maar natuurlijk ook de scooters die door Herenstraat en Kerkstraat rijden zijn een doorn in het oog van ondernemers en winkelend publiek. "Verder is het een vrij gemêleerde wijk."

Op dit moment Mirjam is vooral bezig met kennismaken. "Ik stap niet bij iedere winkelier binnen maar zij kunnen mij altijd aanspreken. Ook ben ik al naar een vergadering van de ondernemersvereniging geweest en ben van plan dat vaker te doen."

Het twitter-account van Mirjam. is @WagVoorburgOud. Verder kan men contact met haar opnemen via het contactformulier op www.politie.nl (mijn buurt/ wijkagenten).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant