Kliederen op de schilderwand aan de Zuyderloostraat tijdens de  Kinderstraatspelen (foto: Michel Groen).
Kliederen op de schilderwand aan de Zuyderloostraat tijdens de Kinderstraatspelen (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Zonovergoten Kinderstraatspelen Oranjelust

Actueel 601 keer gelezen

Voorburg - Voor de 39e keer werden op Bevrijdingsdag 5 mei weer de jaarlijkse Kinderstraatspelen in de Oranjelust in Voorburg georganiseerd door de straatbewoners.

Mede dankzij het zonovergoten weer namen honderden kinderen deel aan de spelletjes. Nadat burgemeester Tigelaar even na de middag het startsein gaf, vermaakten de kinderen zich met activiteiten als diverse uitdagende oud-Hollandse spelen als o.a. zaklopen, blikgooien, ringsteken, biervatrollen, water dragen, steppen, ballen gooien en stokvangen. Voor de allerkleinsten was de Zuyderloostraat omgedoopt tot peuterparadijs met een heus springkussen, je kon je laten schminken en kinderen konden naar hartenlust kliederen op een schilderwand.

Had je alle spelletjes gedaan en je kaart vol, dan kon je die inleveren en ontving je een leuk (gratis) aandenken. Bovendien kon je voor, tijdens en na de kinderspelen zowel aan het begin als aan het eind van de Oranjelust, de kindervrijmarkt bezoeken, waar allerlei speelgoed en andere hebbedingetjes werden verhandeld.

Halverwege de middag startte de Oranjelust talentjacht. Voor kinderen die goed konden dansen, zingen, een instrument bespelen, moppen tappen, een leuke goocheltruc of een gymnastiekoefening wilen laten zien of iets anders leuks, stond er een podium opgesteld. Een jury beoordeelde de deelnemers, waarna er medailles en trofeeën waren voor de winnaars van het open podium.

(foto's: Michel Groen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant