De sleuteloverdracht van Lamber en Miranda de Koning aan Jurgen Kok (foto/tekst: Dick Janssen).
De sleuteloverdracht van Lamber en Miranda de Koning aan Jurgen Kok (foto/tekst: Dick Janssen).

Sleutel voor nieuwe eigenaren Primera Damlaan

Actueel 2.318 keer gelezen

HLeidschendam - Miranda en Lamber de Koning van Primera de Koning aan de Damlaan in Leidschendam hebben hun sleutel overgedragen aan de nieuwe eigenaren van de zaak: Jurgen en Fauve Kok uit Bodegraven.

Jurgen Kok was vorige week al in de zaak aanwezig om een aantal zaken voor te bereiden. "Respect heb ik voor Miranda en Lamber voor de lange periode dat zij (respectievelijk 30 en 40 jaar – red.) in de zaak hebben gestaan en hoe zij het voor elkaar hebben", laat Jurgen weten. "En hoe zij van een tabakswinkel gegroeid zijn naar de Primera die het nu is. We zullen ons stinkende best doen om de zaak in de traditie van de familie De Koning voort te zetten, en wel onder de nieuwe naam Primera Damlaan."

De zaak heeft een flinke ontwikkeling meegemaakt. "Van tabak naar gemak, zeg ik altijd maar", lacht Jurgen. Helemaal nieuw is, dat men er voortaan ook terecht kan voor pasfoto's. Ook komen er meer cadeauartikelen van o.a. Riverdale, worden de afdeling en het assortiment e-sigaretten en liquids – met en zonder nicotine – flink uitgebreid en zijn er meer boeken verkrijgbaar en vanaf nu te bestellen.

Daarnaast worden de openingstijden verruimd. Men kan er vanaf nu van maandag tot en met vrijdag terecht van 08.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en zelfs op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De pakjes voor PostNL worden voortaan ook een half uurtje later opgehaald, dus om 18.00 uur. "Daardoor hebben mensen die hun pakje de volgende dag op plaats van bestemming willen hebben, een half uurtje meer speling", zegt Jurgen.

De laatste werkdag van Lamber en Miranda was afgelopen zaterdag. Ter gelegenheid daarvan stond er een speciale mobiele koffiebar voor de deur voor een lekker bakkie koffie of thee met wat lekkers. Velen kwamen Miranda en Lamber de hand schudden en kennismaken met de nieuwe eigenaren Jurgen en Fauve.

Jurgen en zijn vrouw Fauve, hebben er veel zin in om de zaak aan de Damlaan te gaan runnen. "We hopen velen snel te mogen verwelkomen", nodigt Jurgen iedereen uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant