Afbeelding

Zo organiseer je het ultieme tuinfeest

Algemeen 26 keer gelezen

In de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin. Nadat we de afgelopen twee zomers nog te maken hadden met corona maatregelen, hebben veel mensen nu extra veel zin om met vrienden en familie bij elkaar te komen. Een tuinfeest is in de zomer de ideale manier om gezellig samen te zijn.

Ook is de tijd aangebroken van diploma-uitreikingen/feestjes, zomerse verjaardagen en misschien vier je zelfs wel een bruiloftsfeest in eigen tuin. Wat de reden ook is, een tuinfeest vergt enige voorbereiding. Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je het aan?

Ontspannen sfeer
Op een tuinfeest kan en mag alles. Je gasten kunnen heerlijk ontspannen in het zonnetje met een drankje in de hand. Hiervoor heb je wel de juiste tuinmeubelen nodig. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je meerdere zithoekjes creëren met een fijne loungeset. Hierop kunnen je gasten samen zitten in een ontspannen sfeer. Voor een tuinfeest is ook een hogere bartafel zeer geschikt. Die zorgt voor meer ruimte, en maakt het makkelijker voor gasten om te wisselen van plek zodat ze met iedereen in contact komen. 

Aankleding
Om je tuinfeest tot een succes te maken wil je dat de tuin er gezellig en sfeervol uitziet. Je kunt dit doen volgens een bepaald thema zoals bohemian, beach party, mediterraans of welk ander thema je ook maar wilt. Dit kun je doorvoeren, niet alleen in de aankleding, maar bijvoorbeeld ook de outfits van de gasten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de tuin zonder thema in te richten en te gaan voor een gezellig aankleding met veel lampjes, leuke kussentjes en eventueel vrolijke slingers. Omdat het om een buitenlocatie gaat mogen planten en bloemen natuurlijk ook niet ontbreken. Maak gebruik van wat je al in de tuin hebt staan. Is er nog weinig groen aanwezig in je tuin? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Deze hoef je uiteraard niet enkel en alleen aan te schaffen voor het feest, maar die kunnen daarna in de tuin blijven staan zodat je er de rest van de zomer en daarna ook nog plezier van hebt. 

Hapjes en drankjes
Voor hapjes en drankjes zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor een tuinfeest. Serveer grote schalen met lekkers en bedenk een cocktail van de avond, eentje die bij een eventueel thema past. Serveer je een geheel diner in de tuin, dan hoort daar natuurlijk een mooi gedekte zomerse tuintafel bij. Om in zomerse sferen te blijven, kies je voor vrolijke kleuren. De basis is een effen tafelkleed waarbij je met aankleding zorgt voor feestelijke accenten. Met een bont servies en gekleurd bestek ziet de tafel er direct gezellig uit. Voeg veel bloemen toe voor een speels effect. De bereiding van het diner kun je uit handen geven aan bijvoorbeeld een catering bedrijf. Ga je zelf aan de slag, kies dan voor gerechten die je van tevoren kunt voorbereiden en bijvoorbeeld alleen nog in de oven hoeft te schuiven. Zeker wanneer je een grote groep mensen verwacht, is het handig dat je het meeste werk van tevoren kunt doen en niet op het moment zelf. Vind je het leuk om een ongedwongen sfeer te creëren? Serveer de drankjes dan in een kruiwagen gevuld met ijs, ook een emmer of ander soort grote schaal is hiervoor geschikt. Vul de bak met ijs en leg hierin de drankjes. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar is ook handig zodat je gasten gewoon op ieder moment hun eigen drankjes kunnen pakken. Zo heb je als gastheer of gastvrouw er ook geen omkijken meer naar. 

Puntjes op de i
Je tuinfeest is zo goed als klaar. Toch zijn er altijd de laatste puntjes op de i die nog aandacht nodig hebben. Die zorgen ervoor dat je gasten een onvergetelijke avond hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra tafel met zomerse benodigdheden zoals zonnebrandcrème, anti-muggen spray en slippers. Dit is een leuk extraatje waar je je gasten zeker mee verrast. Gaat het feest tot in de late uurtjes door? Dan kan het aan het eind van de avond ook in de zomer flink afkoelen. Zorg voor een vorm van overkapping om de warmte binnen te houden en leg warme dekens neer. De kans is ook groot dat er een zomerse regenbui over komt, ook dan is een overkapping of grote parasol fijn, zodat het feest zich toch buiten kan voortzetten. Voor de warmte, maar zeker ook voor de sfeer kun je later op de avond ook een kampvuurtje maken in een vuurkorf. 

Uit de krant

Uit de krant