WVK bestaat 40 jaar en is veel meer dan alleen makelaar | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Oprichter Wim van Kampen overhandigt aan zijn opvolger Wim Nieuwenburg de ets die Van Kampen zelf ontving toen hij zo'n 40 jaar geleden werd beëdigd als taxateur-makelaar (foto: Fotozoom!).
Oprichter Wim van Kampen overhandigt aan zijn opvolger Wim Nieuwenburg de ets die Van Kampen zelf ontving toen hij zo'n 40 jaar geleden werd beëdigd als taxateur-makelaar (foto: Fotozoom!).

WVK bestaat 40 jaar en is veel meer dan alleen makelaar

  •   198 keer gelezen

Voorburg - WVK Makelaars bestaat 40 jaar. Het kantoor vierde dat (onder meer) op donderdag 20 juni, precies de datum van de start van het kantoor in 1979, met een seminar in Central Park aan het Oosteinde in Voorburg.

Met Jort Kelder als presentator en sprekers als Ger Jaarsma, voorzitter van de NVM en anderen werd tijdens het seminar Voorburg gesproken over de ontwikkeling en trends in wonen, werken en mobiliteit in de komende 20 jaar. Ook was er uiteraard veel aandacht voor duurzame ideeën op het gebied van woningbouw.

"Het was een groot succes met zo'n 150 genodigden en een interessant programma", laat directeur Wim Nieuwenburg weten. Oprichter Wim van Kampen, nog altijd aan het kantoor verbonden met de bedrijfsmakelaardij, overhandigde aan zijn opvolger Wim Nieuwenburg de ets die Van Kampen zelf ontving toen hij zo'n 40 jaar geleden werd beëdigd als taxateur-makelaar. Het seminar was het hoogtepunt en tevens het slotakkoord van de viering van het jubileum.

Wim van Kampen leerde het vak vanaf 1973 bij zijn oom in de makelaardij en begon in 1979 voor zichzelf. Hij maakte een aantal crisissen mee, maar het makelaarskantoor is de laatste decennia alleen maar gegroeid. Met 15 medewerkers en kantoren aan de Parkweg 319 in Voorburg en de Dorpstraat 52 in Nootdorp is WVK een van de grotere makelaarskantoren in de regio. Naast de gecertificeerde makelaars Van Kampen en Nieuwenburg telt het kantoor nog vijf kandidaat-makelaars. Het kantoor richt zich met name op groot Haaglanden, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en de VINEX-locaties, maar is ook daarbuiten actief.

"Mijn eerste project was het Noteboompark, het huidige Burg. Feithplein in Voorburg", vertelt Van Kampen. Intussen zijn grote projecten voor WVK aan de orde van de dag. In Leidschendam-Voorburg verzorgt WVK de verkoop van woningen in Park 070 (CBS-gebouw), Vliethaven in de Duivenvoordecorridor, en het Leidschendam Centrum en Vliethaven. In de regio is WVK ook belast met de woningverkoop in Ackerswoude in Pijnacker en het Binckeiland in De Binckhorst.

"Naast deze projecten verzorgen we ook gewoon de aan-en verkoop van particuliere woningen. Van starter tot grote projecten; het is juist de grote diversiteit die mij zo aantrekt in mijn werk als makelaar bij WVK", aldus Nieuwenburg, die het kantoor in 1994 kwam versterken en nu directeur-grootaandeelhouder is. "Maar de verkoop van bestaande woningen blijft toch de basis."

Terwijl Nieuwenburg zich meer richt op de verkoop van bestaande en nieuwbouwwoningen, houdt Wim van Kampen zich inmiddels bezig met het bedrijfsmatig onroerend goed. "Ik startte met de bedrijfsonderdelen bestaande bouw, nieuwbouw, bedrijfsmatig onroerend goed, beheer, verzekeringen en hypotheken. Maar naarmate ik ouder werd hebben wijde onderdelen hypotheken, verzekeringen en beheer verkocht om ons met het kantoor puur op particulier en bedrijfsmatig onroerend goed te richten.

"Intussen is WVK veel meer dan alleen een verkoper van woningen en onroerend goed. "Bij grote projecten worden wij al in een vroeg stadium betrokken als adviseur", vertelt Van Kampen. "Zo hebben wij vaak al een vinger in de pap bij de keuze van het soort woningen, de locatie, de indeling, de prijsstelling en geven we ook stedenbouwkundig advies", vult Nieuwenburg aan. "Daarbij werken we ook voor gemeenten en woningcorporaties."

Van Kampen is trots op het bedrijf dat door hem is neergezet en dat er mensen met veel plezier werken. "Zij garanderen het voortbestaan van WVK en daar ben ik heel blij mee."

Nieuwenburg kan het daar alleen maar mee eens zijn. "Wij hebben de ervaring, maar jonge mensen laten een frisse wind waaien en nemen andere marktkennis mee. Dat is verfrissend, leuk en nuttig. Elke dag komen er weer andere dingen op mijn pad, Die dynamiek en het feit dat makelen mensenwerk is, maken mijn werk zo leuk. Ik blijf dit nog jaren met plezier doen", aldus Nieuwenburg tot slot.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>