Logo hetkrantje-online.nl
<p>Door: Ronald Lamping.</p>

Door: Ronald Lamping.

COLUMN

TUTHOLA`S

  •   keer gelezen   Column

Word zóóó moe van dat gezeur over de genomen coronamaatregelen. Dat denkbare failliete ondernemingen ongerust zijn, kan ik begrijpen. Ook hun personeel en bijvoorbeeld de cultuursector overzien nauwelijks de consequenties. Alle begrip!

Waar ik helemáál niet tegen kan zijn de luxe klagers. Zelfs zwaar allergisch voor. De op en top verwende landgenoten, die verzuipen in gezucht en gesteun. Doe normaal! Ja, corona is ernstig. En ja, die maatregelen zijn vervelend. Nou en?

Heb het niet over het virus zelf. Zeer ernstig en de koerier van diep leed. Gaat het mij niet om. Het zijn de verwende Hollandse klepzeikerds die verzuchten dat het nu wel heel erg naar wordt. En eigenwijs blijven klagen zoals die debiele complotdenkers.

Dan melden zich altijd afgestudeerde tuthola`s of erudiete boekenwurmen met passende oplossingen. Want, oh, oh, wat hebben we het moeilijk. Sodemieter op. Wát is nou moeilijk? Mondkapje op? Afstand houden? Thuis vast zitten? Vervelend. Klopt. Verder? Pfff!

Relatiecoaches ontwaken uit hun winterslaap. Zij nemen ons bij de hand met pasklare oplossingen, waar ik eerlijkheidshalve lachend van in de broek plaste. Die waanzin wordt ook nog serieus opgevoerd en betaald. Een farce. Dan loopt mijn broek van onderen vol.

Zal ongecensureerd verhalen wat twee coaches publiekelijk aandragen om deze heikele tijd te tackelen. Zo oreren ze, dat we alle huistroep opruimden tijdens eerste coronagolf. Dus? Dus moeten we toch positief blijven (?). Of, zoals een tovercoach zegt: “Nieuwe beperkingen moet je aankunnen met de juiste mindset!” Oh, juiste mindset. Knoppie om, opgelost, dank!

Twee coaches ratelen verder over irritaties thuis. Zoals - dit geloof je niet - het niet naar beneden doen van de toiletbril. Het is dan goed om te reflecteren (?) op de oorzaak van de ergernis. Communiceer daarover met je partner en zeg dan (ik citeer letterlijk): “Het zou me heel blij maken, als je…!” Ik zou bij zó`n coach expres op de bril pissen.

Nog meer? Er volgen eminente stress-oplossingen. Zo moeten we twee keer een ommetje maken. Maakt niet uit hoever en hoe lang. Mag vijf, tien of twintig minuten zijn. Overal te druk? Ga dan naar een industrieterrein (hùùùh?). Hoe verzin je het. Nogmaals, dit komt niet uit mijn brein.

Je kunt ook een thuisbioscoop creëren, een coffee-to-go halen (niet in eigen keuken) of per toerbeurt gezinsleden laten koken. Is dit alle nonsens? Nee. Tuurlijk onvermijdelijk tips over seks. Overbodig, want bij veel stelletjes zit ketsen al jaren in een lockdown. Snapt u? Lock. Waar? Down. Coaches Caroline en Cocky vergezellen u naar de bedstede.

Zo biedt een van de coaches sekscursussen aan. Waarom? Omdat stellen het ook tussen de lakens leuk moeten hebben. Als u mij het verband tussen die lol en corona kan uitleggen, graag. Daarbij, 1,5 meter, toch? Singles krijgen ook huiswerk. Cursus zelfmassage. Tuurlijk, meid!

Een waterval aan klinkklare nonsens. Kletskoek in het kwadraat. Daar wordt geld mee verdiend. Ik heb ook een tip voor die coaches. Gratis. Welke?

Laat u snel testen! Héél snel!

Meer berichten