De deelnemers aan het Open Podium Talentenloods met jury, andere betrokkenen en zonnebloemen (foto: PFR/HF).
De deelnemers aan het Open Podium Talentenloods met jury, andere betrokkenen en zonnebloemen (foto: PFR/HF).
mogelijk door livestream midvliet

Eerste Podium Talentenloods Klassiek groot succes

Cultuur 381 keer gelezen

Voorburg - Maar liefst 13 jongeren stonden zaterdag 22 mei op het podium van Theater Ludens om hun klassiek talent met publiek te delen via Livestream verzorgd door Midvliet.

Paul de Beer, voorzitter Talentenloods, verrichtte de opening samen met Annet Weijermars, voorzitter Huygens Festival. Roemer was met zijn 10 jaar de jongste deelnemer en bespeelde het bijzondere klavichord. Er waren maar liefst vier talentvolle cellisten: Tudor Marin, Rokus Ganzeveld, Ruben Jasperse en Bas Gregoire. Woichiec Szymonik maakte indruk als klarinettist. De zusjes Lilian(cello) en Maya Touray (piano) bleken als Duo Cantabile zeer veelbelovend. Sopraan Ellen van den Berg vormde een duo met Bart van den Bos op de piano. Haar eerste jaar op het Koninklijk Conservatorium bestond gelukkig ook uit live-lessen. 

De begenadigde fagottist Casper Bleichrodt speelde een prachtige rapsodie en bereidt zich voor op auditie voor het conservatorium. Vivian Giesbertz, begeleidt door Sergey Smirnov, heeft al vele prijzen behaald met haar prachtige vioolspel en is aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Utrecht. Dwarsfluitiste Melisse Markesteijn, begeleid door pianist Arjan Hageman, maakte veel indruk met haar eigen compositie ‘Fantasie toegewijd aan Johannes van Bree’.

De organisatie was verheugd met de pianobegeleiding van Nadia Askarova, huispianiste van het Huygens Festival, van maar liefst vier van de optredens. Nadia is eigenaar van Muziek&Theater ‘t hART. Daarnaast verzorgde zij samen met dwarsfluitist Inez Popka het Special Guest-optreden.

Terwijl de juryleden overlegden, werden de jongeren op het podium geïnterviewd door presentator Angelique Schipper. De jury bestond uit Ali Groen (dirigent), Roos Hoogakker (oud hoofdvakdocent blokfluit) en Mikhail Zemtsov (hoofdvakdocent altviool). Na rijp beraad kozen zij violiste Vivian als winnares. Zij zal tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival op 10 september optreden. Cellist Rokus sleepte de prijs in de wacht om in het voorprogramma van het slotconcert van het Huygens Festival te mogen optreden. Roemer en Ruben gaan door naar het Slot van Talentenloods op 14 november.

Het volgende Open Podium is op vrijdag 25 juni voor Musical-talent groep 8-ers. Alle scholen in Leidschendam-Voorburg hebben hier informatie over ontvangen. Ook kunt u als ouder uw kind zelf hiervoor opgeven via het aanmeldingsformulier op talentenloods.nl

Heeft u de Livestream op 22 mei gemist? Kijk dan naar de herhaling op zaterdag 12 juni om 20.00 uur op Midvliet.nl (Ziggo kanaal 41 / KPN 1489). Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Uit de krant