Logo hetkrantje-online.nl
Het team van Health Me Social Fit Club.
Het team van Health Me Social Fit Club.
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Health Me, het alternatief voor het normale fitnesscentrum

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Health Me biedt een nieuwe vorm van fitness in Leidschendam: de Milon Cirkel, hét alternatief voor de normale sportschool. Met de Milon Cirkel behaal je resultaat met slechts één keer in de vijf dagen 35 minuten trainen. Op 2 november vindt van 13.00 tot 17.00 uur de feestelijke opening met een hapje en een drankje. Belangstellenden kunnen binnen lopen in het pand aan de Oude Trambaan 48 en ervaren wat Health Me voor ze kan betekenen.

Joshua den Oude en Jimmy van Ommeren openden twee jaar gelden hun eerste Health Me Socialfit Club! In Scheveningen. Nog geen jaar later gingen de deuren open van de locatie in Naaldwijk en op 2 november hebben zij hun bedrijf uitgebreid met een vestiging in Leidschendam.

"Wij noemen onszelf bewust geen sportschool. Wij zijn juist een sociaal alternatief voor het 'normale' fitnesscentrum", zegt Jimmy. "Bij ons voelt iedereen zich op zijn of haar gemak", vult Joshua aan. "Dat vinden wij belangrijk. Het is meer een Life Style Club. Bij ons vind je geen gewichten en spiegels. Juist het sociale aspect is prominent aanwezig."

Bij Health Me staan ook geen rijen met fitnessapparaten in een enorme zaal met harde muziek. Het is een overzichtelijke ruimte met een aantal cardio apparaten voor de warming up en twaalf volautomatische fitnessapparaten. Joshua en Jimmy worden bijgestaan door een enthousiast team van coaches. Mark, Nancy, Younes en Margaret begeleiden de sporters tijdens hun 35 minuten work-out.

Iedere sporter start met een eenmalig vrijblijvend advies gesprek. "Heeft hij of zij blessures, wat zijn de doelen die hij verwacht te bereiken", vertelt Margaret. Samen met de personal coach worden eenmalig alle toestellen ingesteld. De persoonlijke gegevens en voorkeuren worden vervolgens bewaard op een transponderbandje. Joshua: "Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk om verkeerd te sporten; je zitpositie en gewicht worden altijd automatisch gesynchroniseerd met jouw bandje. Je traint dus 100% veilig en heel effectief en efficiënt."

Elk toestel wordt automatisch exact op de sporter afgesteld. De juiste zithouding, de juiste beweging en de juiste weerstand wordt bepaald door een bodyscan en een krachtmeting" Zo kan je snel en eenvoudig de training afwerken", aldus Mark. "De coach houdt ook de progressie in de gaten. Sporten moet wel uitdagen en prikkelen."

De Milon Cirkel gaat uit van 35 minuten trainen om de vijf dagen. "Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn", zegt Margaret lachend. "Ik stond er in eerste instantie ook sceptisch tegenover. Maar ik begeleid nu al 6 jaar mensen op deze manier en het werkt echt."

Deze vorm van sporten is geschikt voor alle leeftijden maar juist 40-plussers maken er gretig gebruik van. "Het is snel, veilig en efficiënt." Naast advies tijdens het sporten krijgen de sporters indien gewenst ook voedingsadviezen. Health Me zorgt voor een op maat gemaakt voedingsplan. "Voeding is tenslotte goud en sporten is zilver", aldus Jimmy. 

Een gratis try-out kan aangevraagd worden via de website: www.healthme.nl. Nieuwgierig? Loop dan op 2 november tussen 13.00 en 17.00 uur binnen op de locatie aan de Oude Trambaan 48 in Leidschendam voor informatie.

Meer berichten