Willem Visser senior en junior vinden een nieuwe uitdaging in The Readshop in de Herenstraat Voorburg (foto: Inge Koot).
Willem Visser senior en junior vinden een nieuwe uitdaging in The Readshop in de Herenstraat Voorburg (foto: Inge Koot).

Meer dan alleen lezen bij The Readshop in de Herenstraat

Ondernemer in Beeld 805 keer gelezen

Voorburg - De opening van The Readshop in het oude centrum van Voorburg op zaterdag 31 januari is voor de winkeliers en bezoekers van het centrum een mooie aanvulling op het huidige winkelaanbod. Willem Visser senior en junior zijn de gezichten van The Readshop in de Herenstraat Voorburg. The Read Shop is een gemakswinkel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment tijdschriften, wenskaarten, kantoor- en cadeauartikelen, tabak en boeken voor volwassenen en kinderen.

Om meerdere redenen heeft Willem Visser Sr. zich gestort op dit nieuwe avontuur, een winkel in het Voorburgse oude centrum. "Ik moet nog 10 jaar werken en had behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen twintig jaar als rijksambtenaar gewerkt, waarvan de laatste tien jaar bij de gemeente Den Haag. Naast deze baan had ik mijn hoveniersbedrijfje. Het hebben van een eigen bedrijfje geeft mij zoveel meer voldoening. Daarnaast heeft mijn zoon zijn middelbare school afgerond en had nog geen idee wat hij wilde gaan doen. Waarom dan niet met z'n tweeën een nieuwe uitdaging aangaan."

Vader en zoon kwamen al snel op het idee om een winkel te openen in Voorburg. Een belangrijke reden hiervoor is de ziekte van Yvonne, de vrouw van Willem sr. "Zij kan nu eenvoudig naar ons toe komen als zij zin en energie heeft. Dat geeft haar wat afleiding", vertelt Willem Sr. Samen met zijn zoon heeft hij in twee maanden tijd het winkelpand volledig gestript en opgeknapt. "Achter de winkel is een ruimte die wij gaan inrichten als een kleine huiskamer, die kamer kunnen we als gezinsruimte gebruiken om als gezin in de winkel te kunnen zijn."

Winkelformule
The Read Shop heeft ruim 150 winkels verspreid over heel Nederland. Deze winkelformule is sterk groeiende en heeft uitsluitend franchisevestigingen. The Read Shop heeft boeken, tijdschriften, tabak, wenskaarten, kantoorartikelen, postzegels en cadeaubonnen in het assortiment. Maar er zijn ook leuke cadeauartikelen voor volwassenen en kinderen te verkrijgen. De artikelen zijn overzichtelijk gepresenteerd in kleurrijke kasten.

The Read Shop is dus meer dan lezen alleen. Zij verkopen juist die artikelen waaraan het ontbreekt in het oude centrum van Voorburg. "Tot een aantal jaar geleden had je natuurlijk nog de kantoorboekhandel en de boekenwinkel in de Herenstraat", aldus Willem jr. "Voor kantoorartikelen kan men nu bij ons terecht. We hebben straks een mooi assortiment boeken in de winkel staan maar we kunnen daarnaast alles wat we niet in huis hebben bij het Centraal Boekhuis voor de klant bestellen. Dan is het de volgende dag in de winkel of wordt het bij de klant thuisbezorgd

 Bij The Readshop vind je de standaard tabaksartikelen maar op een later moment ook luxe sigaren en pijptabak. Naast de vele Nederlandse kranten en tijdschriften zijn er binnenkort ook Engels-, Duits- en Franstalige bladen te verkrijgen.

The Readshop bevindt zich in de Herenstraat 132, Voorburg. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 - 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant