Tom Bijen verruilt Forum Sport voor hoofdklasser FC Rijnvogels
Logo hetkrantje-online.nl
Tom Bijen tekent bij FC Rijnvogels onder toeziend oog van Huig Hoek (foto: PR-FCR).
Tom Bijen tekent bij FC Rijnvogels onder toeziend oog van Huig Hoek (foto: PR-FCR).

Tom Bijen verruilt Forum Sport voor hoofdklasser FC Rijnvogels

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - De eerste voetbaltransfer seizoen 2021-2022 in de voetbalregio Leidschendam-Voorburg is een feit. De Voorburgse middenvelder Tom Bijen (22) verruilt Forum Sport voor zaterdag hoofdklasser FC Rijnvogels uit Katwijk.

Door Alexander Wagener

Samen met zijn tweelingbroer Koen begon Tom Bijen met voetballen bij Forum Sport in de jongste jeugd. “Na 3 jaar in de F-jeugd kregen we Kees Konings als trainer in de E-jeugd. Hij was spits in het eerste elftal. Dat vonden we heel gaaf.” Voorburger Marco van Lochem, het langst dienende hoofd jeugdopleidingen in het betaalde voetbal met een verleden bij DEVJO (in 1998 met SV Voorburg gefuseerd tot Forum Sport) haalde Koen en Tom met permissie van hun ouders naar Excelsior in Rotterdam. “Daar hebben we 3 jaar gevoetbald met onder anderen Danilho Doekhi, nu Vitesse, en keeper Ramon ten Hove, nu 3e doelman van Feyenoord. We carpoolden met Sem Wotte, óók uit Voorburg, en keeper Petter van Pruijssen uit Leidschendam. Petter zat een lichting onder ons maar deed toernooien met ons mee. De gezinnen Bijen en Van Pruijssen hebben nog steeds contact.”

Koen ging na hun Excelsior-tijd hockeyen bij HDM en Tom weer voetballen bij Forum Sport. “Koen was net als ik een dynamische middenvelder die veel assists en goals op zijn naam had staan, maar vond hockeyen leuker. Via Klein Zwitserland speelt hij nu bij meervoudig landskampioen Den Bosch in de hoofdklasse en in Jong Oranje. Ik voelde me meer thuis bij Forum Sport.” Tom was een slow-starter in de hoogste jeugdteams. “Ik heb wel 2 jaar in de C1 gespeeld. In de B- en A-jeugd begon ik eerst in B2 en A2. In de A1 bij Pierre Schultz kwam ik volledig tot bloei en ontwikkelde ik me snel. Van hem kreeg ik het vertrouwen dat ik zo miste en deed ik soms al met het tweede seniorenelftal mee.” Bij de senioren begon Bijen in het tweede elftal. Zijn debuut in het eerste elftal deed hij onder hoofdtrainer Bas Steffens. “Onder de huidige hoofdtrainer Dennis den Turk heb ik alles gespeeld.” Vorig seizoen flirtte Bijen al met een overstap naar zondag hoofdklasser RKAVV. “Het was iets meer dan dat. Jonas Bloemen is een vriend van me en daar elftalleider, Petter van Pruijssen keept daar en zijn vader Rob is elftalmanager. Ik heb getwijfeld, maar ik vond het te vroeg om weg te gaan.”

FC Rijnvogels belde hem in december. “Net na nieuwjaar heb ik met technisch commissielid Huig Hoek en hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden gesproken. Hij had me vorig seizoen tegen Die Haghe en dit seizoen tegen SV Honselersdijk zien spelen. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Hun visie, ambitie, manier van spelen en werken gaven de doorslag.”

Hij moet de huidige ‘nummer 10’ Romano van der Stoep, die naar Barendrecht gaat en in de F-jeugd van ADO Den Haag nog met Nychel l’Ami (Forum Sport) en de Oranje-international uit Voorburg Nathan Aké (Manchester City) voetbalde, doen vergeten. “Ik weet wat ik kan, wat van mij verwacht wordt en dat ik ook daar uiteraard met concurrentie te maken krijg.” Bij Forum Sport blijven was zeker een optie. “We hebben pas 4 wedstrijden gespeeld, maar bestuurslid technische zaken Andre Saurwalt, Dennis den Turk en nu assistent-trainer Marcel l’Ami kennen mijn ambities. Hun reacties waren zeer positief. Mijn ambities reiken verder dan de hoofdklasse. Ik wil uiteindelijk naar de Tweede Divisie. Dan zit ik in de Bollenstreek dicht op het vuur.”

Zijn focus ligt nu nog op Forum Sport. In korte tijd onderscheidde Bijen zich met assists tegen RKAVV (1) en Argon (3) en doelpunten tegen WV Kranenburg (2), S.V. Honselersdijk (2) en ZOB (1; de winnende!). Dennis den Turk beaamt de woorden van Bijen. “Tom is een rustige fijne gozer, heeft een uitstekend loop- en scorend vermogen, gooit zijn ziel en zaligheid in elke wedstrijd en heeft de drive om het uiterste uit zichzelf te halen. De wil en talent zijn aanwezig om zich daar in het eerste elftal te voetballen. Het gaat daar allemaal weer wat sneller, maar Tommie past zich snel aan. Rijnvogels is zeker niet zijn plafond. Ik heb alle vertrouwen in zijn ontwikkeling en kwaliteiten.”

Of de competitie wordt afgemaakt moet nog worden afgewacht, maar Bijen weet in ieder geval waar zijn toekomst ligt.

Meer berichten