Logo hetkrantje-online.nl
Khashayar Saeb (RKAVV Onder 23) krijgt aanwijzingen van Maurizio Ceccucci voor zijn debuut tegen Emmen (foto: Jonas Bloemen).
Khashayar Saeb (RKAVV Onder 23) krijgt aanwijzingen van Maurizio Ceccucci voor zijn debuut tegen Emmen (foto: Jonas Bloemen).

Covid-19 heeft ook het regiovoetballen er niet onder gekregen

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Eind deze maand begint de voetbalcompetitie. Hoofdklasser RKAVV is al 3 competitiewedstrijden ver. Een rondje langs de velden leert dat er weer naar voetbal geleefd wordt. Covid-19 heeft regiovoetbal niet onder gekregen.

Door Alexander Wagener

“Iedereen is blij en opgelucht dat we weer mogen en kunnen natuurlijk, maar dat vergeet je gauw weer. Het gaat als vanouds weer over wedstrijden, trainingen, ontwikkeling en resultaten”, zegt RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci, die de zoete en wrange smaak van winnen en verliezen inmiddels weer kent. “Het openingsduel thuis gelijkspelen tegen Purmersteijn had niet gehoeven, winnen bij Emmen is altijd leuk, maar thuis verliezen van Velsen was zondag onder de maat, ondanks dat verschillende media ons spel nog goed vonden. Daar denk ik dus anders over. Iedere individuele speler speelde onder zijn niveau.”

RKAVV speelde tot nu toe nagenoeg in dezelfde samenstelling. “Ik ben geen trainer die verandert om het veranderen. Op het moment dat ik vertrouwen heb in een groep stap ik daar niet zo snel bij tegenslag van af. En er is genoeg ruimte voor nuance. Khashayar Saeb (nr. 18 zie foto, red.) uit RKAVV Onder 23 maakte tegen Emmen zijn debuut bijvoorbeeld.”

“We groeien langzamerhand naar ons niveau toe. Bij mij spelen de besten. Ik heb geen ideale lijstjes in de zomer gemaakt. Op de training dwingen spelers hun basisplaats af”, zegt Forum Sport-trainer Dennis den Turk, die met zijn ploeg 25 september aan de competitie in de eerste klasse begint. “Jacco Scholten en Lucius Gyamfi kloppen bijvoorbeeld aan de deur. Dat zijn eigen jeugdspelers. Forum Sport staat om zijn jeugdopleiding bekend.” In de beker doet zijn ploeg het goed; winst op collega-eersteklasser Neptunus Schiebroek en tweedeklasser Deltasport. Zaterdag uit bij tweedeklasser UVS valt de beslissing. “Bekerwedstrijden zijn voor mij oefenduels voor de competitie, maar winnen in de poule is altijd leuk natuurlijk. We zijn beiden al door naar de volgende ronde.”


Laguna Burgos: “We beginnen de competitie dus met een combinatie van het 1e en 2e elftal van vorige seizoenen.” 

Zondag tweedeklasser Wilhelmus ondergaat momenteel een totale metamorfose. Bas de Bree, Tomas Ruijgrok, Gino van der Kleij, keeper Martesano Biliosa en Dylan Kasius stopten met voetballen, en spelmaker Jacky Adam (VUC) en verdediger Levie Schut (Vitesse Delft) vertrokken. Giorgio Castelen (DHC), Mike Veltman (Jong RKAVV), Alex Nolet (HVV Jeugd), Etienne van Kleef (VUC) en Antonio Anacle (SVH) kwamen ervoor in de plaats. Trainer Oscar Laguna Burgos brengt ze langzaam. “Ze komen nog niet voor ‘1’ in aanmerking. Allen hebben niet alleen door corona, maar ook door blessures een trainings- en wedstrijdachterstand opgelopen. Alleen voor mijn keeper heb ik een keuze gemaakt.” Thomas Dijksman, die van VUC kwam, wordt eerste keeper. Hij heeft onder anderen een voetbalverleden bij Forum Sport ja, maar heeft zich later als keeper verder bekwaamd. Laguna Burgos: “Ricardo Schimmel, een kind van de club, is een waardige stand-in als dat nodig is. Als Ricardo inviel verloren we nooit. Dus wat dat aangaat zitten we wel goed. We beginnen de competitie dus met een combinatie van het 1e en 2e elftal van vorige seizoenen.”

Trainer Patrick Kamperveen van derdeklasser Stompwijk’92 windt er geen doekjes om. “Wij gaan voor het kampioenschap. Met deze groep durf ik de lat wel hoog te leggen ja.” Dat het lastig wordt weet hij ook. “We zitten in een lastige Haags Rotterdamse poule, maar uitgaande van mijn jonge gretige spelersgroep kunnen we zeker voor de prijzen gaan.” Hij bouwt zijn ploeg rondom zijn routiniers, laatste man Rico Westdorp en spits Nick Ammerlaan. “Zij trekken de gemiddelde leeftijd ‘behoorlijk’ op naar zo’n 20 jaar. In de twee coronaseizoenen is er vanuit de jeugd heel veel goeds gekomen. In combinatie met wat we al hadden is dat een gouden greep. De bereidheid om voor elkaar te werken is groter dan ooit.” 

Trainer Kenneth Soechit van vierdeklasser SEV merkt aan de steeds hoger wordende trainingsintensiteit binnen zijn spelersgroep dat het voetbal weer ergens over gaat. “Iedereen wil een plaats bij de eerste 11 hebben. Er is meer beleving.” Hij verwacht veel van Ashray Moelchand. “Ik heb bij de SC Feyenoord jeugd en BSC’68 met hem gewerkt. Hij heeft verder bij VELO en Barendrecht Onder 23 gespeeld, maar hij zal het ook moeten laten zien op de training.”

Meer berichten