Stefan Duppen komt voor zijn man en krult de 4-1 voor SEV direct in de bovenhoek (foto: Alexander Wagener).
Stefan Duppen komt voor zijn man en krult de 4-1 voor SEV direct in de bovenhoek (foto: Alexander Wagener).

SEV wint riant van Floreant en nadert koppositie

Sport 204 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er werd het weekend op los gescoord. Niet alleen SEV deed goede zaken, maar ook de eersteklassers Forum Sport (za.) en RKAVV (zo.), derdeklasser Stompwijk'92 (zo.) en vrouwen tweedeklasser RKAVV (za.) kwamen tot (flinke!) winst. V.v. Delft-Wilhelmus (zo.) werd afgelast.

Stompwijk'92-Steeds Hooger 9-0 (3-0)

Doelpuntenmakers: Joeri van der Salm, Toby van Marwijk, Nick van den Bosch, Nick Ammerlaan (2), Marco Westerman (2) & Johan Nieuwland (2).

De 0-0 in Rotterdam tegen de nummer voorlaatst in 3B werd ruimschoots goed gemaakt en de 3e periode werd glansrijk begonnen. "Met 9 treffers uit 20 100% kansen ben ik niet ontevreden, als je bedenkt dat hun keeper de beste man van het veld was en a la Cilissen nog heel veel voorkwam", zegt trainer Ted van Berkel, die zijn ploeg gretig zag voetballen. "Ze beseffen steeds meer dat ze het met z'n allen moeten doen." De strijd in het clubtopscorersklassement is losgebarsten. Toby van Marwijk en Nick Ammerlaan staan nu op 9 doelpunten, Joeri van der Salm op 8 (met 3 doelpunten in het 2e zelfs op 11!). "Ik hoor ze daar gelukkig niet over en ga dat steentje zeker niet gooien nu ze zo goed oog voor elkaar krijgen. Zo'n strijd wil ik niet hebben."

Voorschoten'97-Forum Sport 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: Leo Dijkhuizen (0-1) & Christian Barros (0-2).
Voorschoten'97, met de fysiek sterke spits Shemiel Constancia (ex-RKAVV), was niet bij machte het de door afwezigheid van Scott Drabbe (vakantie), Mike de Graaf en Joshua Steenvoorden (beiden geschorst) en met Daniël Nolet (keeper), Brian de Jong (beiden A1), Robert Jan Visser (2e) en Regilio Bezemer op de bank gehavende Voorburgers echt lastig te maken. Een verdienste van zijn eigen ploeg vindt trainer Andre Lourens. "Met druk op hun doel maakten we gelijk onze bedoelingen duidelijk. Dave Schilperoort deed alles goed, Jeroen Beute verloor geen duel van Constancia, Mohsen Mirkarimi en Michael Jongeburger wonnen veel duels al voor de verdediging en A1-spits Leo Dijkhuizen scoorde zijn eerste officiële doelpunt na 5 minuten. Zo kan ik nog even doorgaan." De normaal op zondag fluitende Leidschendammer Remco Schul floot de 2e helft voor zijn geblesseerde collega Korsius. Lourens: "Ik geef het je te doen. Je moet het gevoel met spelers die een ander al heeft opgebouwd overnemen. Dat is knap." De komende serie wedstrijden tegen 1B-koploper Deltasport uit, Haaglandia (nr. 4) & Swift (nr. 3) thuis en naaste concurrent Nootdorp uit wordt zwaar. "Op Cees Konings, die zijn voorste kruisband, binnen- en buitenmeniscus heeft gescheurd (!), en Enno Kuijt, die deze week de groepstraining hervat, heb ik iedereen terug en geen nieuwe schorsingen erbij. Ik vind het gewoon knap hoe deze spelersgroep verder groeit."

ARC-RKAVV (vr) 3-4 (0-2)

Doelpuntenmakers: Sylvia van Leeuwen (3) & Linda Kemperman (2-4; 40 meter afstandschot!).

Met name Sylvia van Leeuwen, die in de winterstop van VUC overkwam, trakteerde trainer Salman Khawaja op een vervroegd verjaardagscadeau. Hij was zondag jarig en verlengde vorige week zijn contract. "En een terechte overwinning, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden. De 1-6 thuisnederlaag is weggepoetst." RKAVV is in 2015 nog ongeslagen. Khawaja: "De 5e plaats is in zicht. De ongeslagen reeks, nu 5 wedstrijden, willen we uiteraard zo lang mogelijk vast zien te houden. Fitter dan voorheen waren we al, maar we zijn nu ook completer. Iedere wedstrijd benaderen we weer anders. Dit is de tijd dat we ongelukkig verloren wedstrijden van voor de winterstop recht kunnen zetten."

SEV-Floreant 6-2 (3-0)

Doelpuntenmakers: Stefan Duppen (1-0 & 4-1), Rob van Min (2-0 & 5-2), Michael Nolet (3-0; vrije trap) & Coen van Santen (6-2; van 30 meter in de kruising!).

Omdat koploper Koudekerk van SEV's komende tegenstander Zwammerdam verloor is het spannend in 3A. SEV deelt nu de 2e plaats met Floreant, maar beide clubs moeten ten opzichte van Koudekerk nog een wedstrijd inhalen. "We zijn in ons doel, 2x winnen in een week, geslaagd", zegt trainer Frank Dobbe, die Milan van der Veer (geschorst), Randy de Witt (nog niet wedstrijdfit) en Rik Orta (vakantie) nog moest missen. "Zonder al te veel inbreuk op de basiself van vorige week te doen, heb ik Rob van Min rechtsbuiten op de plek van Milan gezet. Daar hebben we donderdagavond succesvol mee geoefend en Rob zag de voor hem ongewone positie wel zitten." Dobbe was zeer te spreken over zijn elftal. "Een overwinning van het collectief. Wanneer we het spelen als collectief, gekoppeld aan de individuele kwaliteiten die we in huis hebben, kunnen blijven opbrengen komen we heel ver." Of zijn camper eerder dan het einde van de nacompetitie uit de stalling kan worden gehaald om met zijn vrouw te gaan toeren vindt Dobbe voorbarig. "Er zijn nog veel punten te verdelen. Belangrijkste is dat we als collectief gegroeid zijn. Daar kunnen en moeten we verder mee."

Wilhelmus (za.)- v.v. Haagse Hout 0-3

Nummer laatst in 4A Wilhelmus (za.) begon voortvarend maar leed toch de 14e nederlaag van het seizoen.

Kocatepe-RKAVV 1-6 (0-3)

Doelpuntenmakers: Jop Verhagen (0-1), eigen doelpunt, Rowendy Schoop (0-3), Jari de Jong (1-4), Jedsel Markes (1-5) & Remco Overdevest (1-6; strafschop).

Koploper RKAVV zette de ongeslagen wedstrijdenreeks zonder puntverlies (nu al 9!) voort. "Met name voorin zijn we enorm creatief en niet afhankelijk van één persoon. Het is niet voor niets dat we een aantal spelers met veel doelpunten in het topscorersklassement hebben." De Leidschendammers speelden met rouwbanden en voorafgaand werd 1 minuut stilte betracht in verband met het overlijden van de onder de oudere Leidschendammers zeer bekende vroegere basisschoolgymleraar en oud-trainer van o.a. RKAVV Ferry Nijhuis. "Een aimabele man, die tijdens de TC3-cursus destijds mijn stagebegeleider was en nog veel bij RKAVV kwam kijken en praten over voetbal", aldus trainer Bas Steffens, die de eerste twee goals zag worden voorbereid door Steven Sanchez Angulo, die volgend seizoen naar Katwijk gaat. Hij maakt volgens Steffens vrijwel wekelijks zijn aankomende transfer waar. "Hij is leergierig, ambitieus en is met zijn creativiteit in staat van niets iets te maken. Het warme RKAVV-bad, dat hij heeft mogen ervaren, heeft hem in staat gesteld zijn bij andere clubs ondergesneeuwde kwaliteiten te laten zien. Katwijk heeft hem zeker geen halve wedstrijd gescout." Deze en komende week wordt Steffens de samenstelling van zijn voorlopige spelersgroep voor komend seizoen duidelijk. "Er zijn door persoonlijke omstandigheden nog drie twijfelaars. Half maart willen we weten wat ze doen. Daarna maken we de balans op om te zien wat we denken nodig te hebben en gaan we de boer op."


Debutantenbal

A1-jeugdspeler Leo Dijkhuizen maakte zijn doelpuntendebuut voor Forum Sport in de met 0-2 gewonnen wedstrijd bij Voorschoten'97. Hij scoorde al na 5 minuten 0-1. De Leidschendamse zondagvoetbal scheidsrechter Remco Schul maakte onverwacht zijn debuut in de zaterdag eerste klasse. Hij verving een geblesseerde collega in de 2e helft van Voorschoten'97-Forum Sport. Sylvia van Leeuwen maakte ook haar doelpuntendebuut. Ze scoorde meteen 0-1, 0-2 en na rust 1-3 in de door RKAVV met 3-4 gewonnen vrouwenvoetbalwedstrijd bij ARC in Alphen aan den Rijn. In de zondag 3e klasse B haalde Stompwijk'92 thuis met 9-0 uit tegen Steeds Hooger. Nick Ammerlaan, Johan Nieuwland & Marco Westerman scoorden allen 2x.


Voetbalprogramma komend weekend

Zaterdag 7 maart
Deltasport-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark Broekpolder, Kooikersweg, Vlaardingen.
Zwammerdam-SEV, 14:30 uur, Sportpark Spoorlaan, Zwammerdam.
KSD/Marine-Wilhelmus (za), 14:30 uur, Militaire Sportterreinen, Oude Waalsdorperweg, Den Haag.
Brielle-RKAVV (vr.), 12:00 uur, Sportpark Geuzenpark, Vierpolders.

Zondag 8 maart
RKAVV-FC Boshuizen, 14:30 uur, Sportpark De Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam
Wilhelmus (zo.)-GSC Esdo, 14:00 uur, Sportpark Westvliet, Groene Zoom, Den Haag.
DONK-Stompwijk'92, 14:00 uur, Sportpark Nieuwe Donkstraat, Gouda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant