Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Rouwendal bedankt oud-wethouder Beimers voor zijn inzet bij het Van Ravesteyn Fonds (foto: pr).
Wethouder Rouwendal bedankt oud-wethouder Beimers voor zijn inzet bij het Van Ravesteyn Fonds (foto: pr).

Afscheid Eppe Beimers bij Van Ravesteynfonds

  •   103 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Eppe Beimers treedt per 1 januari 2020 af als bestuurslid van het Van Ravesteynfonds, waar hij 7 jaar penningmeester en het laatste jaar voorzitter was.

Beimers heeft door zijn grote bestuurlijke ervaring heel veel betekend voor het Van Ravesteyn Fonds. Hij stond aan de wieg van Het Van Ravesteyn Fonds. Hij was in 2003 wethouder financiën toen de gemeente bijna €2,3 miljoen ontving uit een nalatenschap van de heer Van Ravesteijn die tot in de jaren zestig de eigenaar was van de Jachtwerf Van Ravesteyn aan de Sluiskant. Eppe Beimers zorgde er als wethouder financiën voor dat er een stichting werd opgericht om het testament uit te voeren.

Het geld van de heer Van Ravesteijn was bedoeld voor de inwoners en maatschappelijke organisaties van (uitsluitend) Leidschendam en Stompwijk, die een steuntje in de rug konden gebruiken. Na zijn wethouderschap in Leidschendam-Voorburgwerd Beimers in 2012 lid van het bestuur van het Van Ravesteyn Fonds.

Het fonds heeft tot nu toe ruim € 900.000 uitgekeerd. Het aantal aanvragen voor een donatie is opgelopen tot ongeveer 75 per jaar. Daarvan komt 2/3 deel voor rekening van cultureel-maatschappelijke organisaties en 1/3 deel voor individuele noden. Het bestuur bestaat uit vijf maatschappelijk betrokken vrijwilligers. De nieuwe voorzitter van het Van Ravesteyn Fonds wordt Mieke Span.

Meer berichten