Logo hetkrantje-online.nl

Aftrap Landelijke Foute Kersttruiendag in Essesteijn

  •   keer gelezen   Actueel
De uit Voorburg afkomstige ambassadeur van Save the Children Eric Bouwman tussen leerlingen van basisschool Essesteijn (foto: pr).
De uit Voorburg afkomstige ambassadeur van Save the Children Eric Bouwman tussen leerlingen van basisschool Essesteijn (foto: pr). (Onbekend)

Voorburg - Het was vrijdag 13 december de landelijke Foute Kersttruiendag, georganiseerd door Save the Children. Met deze actie kunnen mensen in een ‘foute’ kersttrui op allerlei manieren geld inzamelen voor het goede doel. 

De aftrap was voor de tweede keer op rij op basisschool Essesteijn in Voorburg. Vanaf woensdag waren er vele activiteiten georganiseerd; foto’s laten maken in kerststijl, de verkoop van kerstkaarten en andere kerstknutsels en een heuse kerstmarkt met lekkere hapjes, drankjes en snuisterijen, helemaal door de kinderen zelf georganiseerd, opgezet en bemand. Het 'heitje voor een karweitje' leverde ook een mooie bijdrage op. 

In verband met de regen werd er voor de officiële opening door ambassadeur van Save the Children Eric Bouwman uitgeweken naar de sporthal. Hij telde samen met de bijna 500 kinderen af, waarna de kinderen in een oorverdovend gejuich uitbarstten. 

Als afsluiting van de dag was er een aandoenlijk ‘kerstconcert’ door 3 kleutergroepen waarbij niet iedereen het droog hield. Het bijeengebrachte geld is bestemd voor kinderen in nood in o.a. Syrië, Zuid Soedan, Somalië en Libanon. Want ook met kerst hoort niemand alleen te zijn, met een hongerige maag naar bed te gaan of het koud te hebben. 

Bijdragen worden gebruikt om alleenstaande kinderen te herenigen met hun ouders, voedsel uit te delen en voor warme kleding, schoenen of dekens. De tussenstand was vrijdag €2757,44. 

Meer berichten