Maandag 28 september, gezamenlijk proosten op het 1 jarig bestaan van WZH Vliethof in de aangrenzende tuin met draaiorgelmuziek en champagne (foto: pr).
Maandag 28 september, gezamenlijk proosten op het 1 jarig bestaan van WZH Vliethof in de aangrenzende tuin met draaiorgelmuziek en champagne (foto: pr).

Woonzorgcentrum Vliethof bestaat 1 jaar

Actueel 646 keer gelezen

Voorburg - Ongeveer een jaar geleden verhuisden circa 90 bewoners met dementie van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), naar hun nieuwe locatie ‘WZH Vliethof’ aan de Raadhuisstraat in Voorburg. 

Afgelopen week stond in het teken van het 1-jarig bestaan van WZH Vliethof. Op maandag 28 september waren de locatie en de aangrenzende tuin versierd met slingers en werd er in de tuin met elkaar een toost uitgebracht op deze mijlpaal. Locatiemanager, Annemarie Baas-Braun sprak de aanwezigen toe en vertelde hoe Vliethof het afgelopen jaar een warm thuis werd voor de bewoners.

Het was een bijzonder jaar; anders dan bewoners en medewe kers zich voor hadden kunnen stellen. Natuurlijk had niemand rekening gehouden met corona. Het was een jaar met aanpassingen, met maatregelen en veel zorgen door het coronavirus. Maar gelukkig was er ook ruimte voor mooie dingen. Zo werden er nieuwe vriendschappen gemaakt, kregen de nieuwe teams vorm en leerden collega’s elkaar beter kennen. De appartementen werden naar eigen smaak ingericht, de huiskamers gezellig gemaakt en de tuin kreeg steeds meer kleur. Al met al toch een geslaagd jaar waar betrokkenen met gepaste trots op terugkijken.

WZH Vliethof heeft een warme band met Voorburg en voelt zich echt thuis in deze stad. De woonzorglocatie is namelijk teruggekeerd naar de plek waar vroeger het verzorgingshuis ‘Huize Rustoord’ stond. De huiskamers hebben daarom ook Voorburgse namen, zoals ’t Loo, Christiaan, Woelwijk en Damsight. Ook zijn er veel Voorburgers als vrijwilliger actief. Het motto van WZH Vliethof is dan ook niet voor niets: ‘Voor elkaar in Voorburg’.

In 2017 startte de nieuwbouw van WZH Vliethof. Eerst werd de parkeerkelder gegraven en daarna kreeg het gebouw steeds meer vorm. Op 19 juli 2018 werd het hoogste punt bereikt en vanaf dinsdag 10 september 2019 zijn bijna alle bewoners verhuisd. Zowel de bewoners, naasten, vrijwilligers en medewerkers zijn trots op hun nieuwe locatie met de prachtige aangrenzende tuin aan de Vliet.

Op maandagavond 28 september werden tijdens de landelijke persconferentie met betrekking tot het coronavirus nieuwe maatregelen afgekondigd. Hierdoor werd een aantal geplande activiteiten van de feestweek anders ingevuld. Zo ging de bootreis over de Vliet, het hoogtepunt van de week, niet door en verschoof deze naar het voorjaar van 2021. Gelukkig bleven er voldoende activiteiten voor de bewoners over en kregen deze alsnog een gepast feestelijk tintje.

Wat het komende jaar gaat brengen? Dat valt niet te voorspellen. In ieder geval staat er in het voorjaar van 2021 een bootreis op de agenda waar de bewoners, vrijwilligers en medewerkers nu al naar uitkijken.

Afbeelding

Uit de krant