Robin Dave, hier tijdens een van de opdrachten, is nog steeds in de race om De Alleskunner van 2021 te worden (tekst: Inge Koot / foto: pr).
Robin Dave, hier tijdens een van de opdrachten, is nog steeds in de race om De Alleskunner van 2021 te worden (tekst: Inge Koot / foto: pr).

Wordt Voorburgse Robin Dave Alleskunner?

Actueel 766 keer gelezen

Voorburg - Zeker nu is het kijken naar het hilarische tv-programma De Alleskunner een perfect tijdverdrijf. Om Alleskunner te worden moet je ervoor zorgen niet als laatste te eindigen bij 100 bizarre opdrachten. Daar had de Voorburgse blackgospel/soulzanger Robin Dave (van Huizen) wel zin in. “Het werd een bizar avontuur en een emotionele rollercoaster. Mentaal was dit ontzettend intensief, ik heb zoveel meegemaakt.”

Met spellen als een skippybal vangen met een blinddoek om en het aantrekken van een bevroren T-shirt tot het inschatten van het aantal suikerklontjes in een product meten de 100 deelnemers hun veelzijdigheid. Je moet écht van alle markten thuis zijn. Het ultieme doel is om elke opdracht niet als laatste te eindigen, want die persoon valt af.

Robin was 5 jaar werkzaam als jurist, maar besloot in 2019 het roer om te gooien. Hij volgde een zangopleiding en is sinds vorig jaar professioneel gospelzanger. Hij zingt in kerken, op bruiloften en feesten. In deze tijd van weinig werk was Robin wel op zoek naar wat dynamiek. Hij bedacht zich geen moment toen hij de oproep voor deelnemers aan De Alleskunner op Facebook langs zag komen. Met een filmpje waarop hij balancerend op een bal met een tennisbal gooit en ook nog aan het bellen is wist hij de organisatie te overtuigen van zijn veelzijdigheid.

Vanwege het coronavirus zijn er wel extra spelregels. De organisatie heeft ook iedereen vooraf een coronatest laten doen. Daar komt bij dat iedereen in het spel tijdens de opnameperiode van ruim 12 dagen verplicht in quarantaine moest.

“Wij zaten met z’n allen in een hotel en dat schept wel een band. Ook mijn zwager Danny deed mee, dus het beloofde een gezellige tijd te worden.” Tijdens de eerste uitzendingen is te zien hoe iedereen bij elkaar betrokken is. Het ziet er uit als een grote familie waarbij bij elke exit de emoties hoog oplopen. Maar ook de ontlading bij deelnemers die weer een ronde verder zijn, is mooi om te zien. Dat ervoer Robin al tijdens de eerste aflevering. “De toon was gelijk gezet omdat bij het tweede spel mijn zwager Danny al bijna afviel. De spanning die ik toen voelde was ongekend. Voordat de zoemer gaat en we ons klaarmaken voor ieder spel is ook echt heel heftig. Op tv is er een schattig muziekje te horen en ziet het er allemaal grappig uit, maar wanneer je daar staat, voelt het alsof je bij 2-2 een penalty moet nemen in de 91e minuut van de finale.”

In De alleskunner moeten kandidaten in een slopende afvalstrijd in rap tempo zichzelf bewijzen in 100 spellen per aflevering. Je moet niet als laatste eindigen want na ieder spelletje is het voor één speler afgelopen. Zo slinkt het deelnemersveld tot twee voor de finale.

Alledaagse vaardigheden, behendigheid, kennis en het logisch verstand van de deelnemers worden op de proef gesteld. Wie kan het snelst een regenpijp doorzagen, een pet op een kapstok gooien, de meeste post-its op het gezicht plakken en een groot aantal boodschappen onthouden. Elke aflevering worden 10 spellen gespeeld en de winnaar krijgt een jaar lang gratis leven. Robin heeft het in ieder geval gered tot en met de derde aflevering.

De Alleskunner is wekelijks op vrijdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Of kijk alle afleveringen terug op Gids.tv en KIJK.nl.

Uit de krant

Uit de krant