Er werden paaspakketjes uitgereikt aan bewoners en zorgverleners van WZH Vliethof en aan cliënten van de voedselbank en Woej (foto: pr).
Er werden paaspakketjes uitgereikt aan bewoners en zorgverleners van WZH Vliethof en aan cliënten van de voedselbank en Woej (foto: pr).

Pakketje van Middin in kader van Paasactie MVOorburg

Actueel 207 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In de week vóór Pasen zijn 350 paaspakketjes uitgereikt aan bewoners en zorgverleners van zorgcentrum Vliethof en aan cliënten van de voedselbank en Woej, locatie de Plint. Dit werd feestelijk omlijst met een muzikaal optreden.

Op deze manier wilden de initiatiefnemers van MVOorburg een steuntje in de rug geven aan bewoners van onze gemeente die dat goed kunnen gebruiken.

De pakketjes bestonden uit diverse mooie paasartikelen, zoals kaarsen en houten woonaccessoires, gemaakt door cliënten van Middin. Deze zorgorganisatie, die binnen de gemeente op diverse locaties actief is, ondersteunt mensen met een beperking. De cliënten maken deze producten in verschillende werk- en leertrajecten, wat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Door steun van Vlietwensen, die deze actie financieel mogelijk heeft gemaakt, kan Middin met de opbrengst van de producten weer nieuwe materialen kopen voor hun cliënten. Ook basisschool Vreugd en Rust deed mee aan de actie. De leerlingen van deze school zorgden dat de kaarten bij de pakketjes voorzien werden van mooie tekeningen met een paaswens. De uitreiking van de producten werd bovendien opgeluisterd met een prachtig optreden van de Voorburgse zusjes Eva en Sophie van ’t Walderveen bij Vliethof.

MVOorburg is een burgerinitiatief en biedt met concrete projecten hulp dicht bij huis. Dit om mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug te geven en anderzijds invulling te geven aan een duurzaam Voorburg. Zij proberen zoveel mogelijk mensen en organisaties te verbinden en enthousiasmeren.

Uit de krant

Uit de krant