De Stompwijkse ouderen bewonderen het Panorama Platteland op de Molenwei (foto's: Ria Luiten).
De Stompwijkse ouderen bewonderen het Panorama Platteland op de Molenwei (foto's: Ria Luiten).

Uitje Stompwijkse ouderen naar Panorama Platteland

Actueel 293 keer gelezen

Leidschendam - Ruim 40 personen hadden zich opgegeven voor de speciale middag voor de Stompwijkse ouderen op Buitenplaats Molenwei, inclusief een rondleiding langs de expositie Panorama Platteland. 

Namens Vlietwensen werden zij getrakteerd op vrij entree voor de bezichtiging van dit unieke veertig meter Panorama Platteland schilderij, een ode aan 75 jaar landschap, boeren en tuinders, de voedselketen en de toekomst . Het werd een feestje dat zelfs behoorlijk uitliep. Via sponsoring was er koffie/thee en een drankje, de Coӧp trakteerde op appelgebak met slagroom en Luiten Food sponsorde allerlei heerlijkheden die door De Bles verzorgd werden. 

Arie Paardekooper was met zijn accordeon belangeloos aanwezig voor de muzikale omlijsting en Jan v.d. Sman liet zijn pentekenkwaliteiten zien. Het bestuur van de Ouderenbond hielp mee zodat de organisatie op rolletjes liep. Artistiek directeur Cis Deijl en Ria Luiten gaven de rondleiding en veel herinneringen kwamen bij het publiek boven. De mensen waren erg enthousiast en blij dat er eindelijk weer wat met elkaar ondernomen kon worden. 

Donderdag 8 juli is er van 14.00 uur tot 16.30 uur nog een middag en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, maar vol is vol. 

Elk weekend is Panorama-Platteland van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken op Molenwei aan de Stompwijkseweg 27 in Leidschendam (kinderen gratis); er is altijd een kunstenaar aanwezig die een rondleiding kan geven. Misschien niet zo uitgebreid als tijdens deze speciale Stompwijkse middagen, maar zeker de moeite waard.

Uit de krant

Uit de krant