Logo hetkrantje-online.nl
<p>O&rsquo;Learys, Gamestate en Kinepolis mogen op zaterdag en zondag tot 03:00 uur open zijn en op alle overige dagen tot 02:00 uur (foto: pr / gemeente LV).</p>

O’Learys, Gamestate en Kinepolis mogen op zaterdag en zondag tot 03:00 uur open zijn en op alle overige dagen tot 02:00 uur (foto: pr / gemeente LV).

Horecazaken in Westfield Mall uurtje langer open

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente start op 5 juli een proef waarin 3 horecazaken in de Westfield Mall of the Netherlands een uur langer open mogen zijn. Dit om het aanbod voor een avondje uit in de gemeente te vergroten. 

De drie horecazaken die hiervoor in aanmerking komen zijn O’Learys, Gamestate en Kinepolis. Zij mogen op zaterdag en zondag tot 03:00 uur open zijn en op alle overige dagen tot 02:00 uur. Dit is een verruiming van een uur ten opzichte van de huidige regels. 

Omdat hier sprake is van een nieuw horecagebied, zijn er afspraken gemaakt tussen de Mall, de betrokken horecaondernemers, de Koninklijke Horeca Nederland, de politie en de gemeente. Met deze afspraken in het convenant sluitingstijden streeft de gemeente naar een veilig uitgaansklimaat en zo min mogelijk overlast voor de omgeving. 

Ook heeft de burgemeester tijdelijke beleidsregels vastgesteld voor verruiming van de sluitingstijden van de horeca in de Mall om de proef mogelijk te maken.

De proef loopt tot eind 2022 en wordt tussentijds geëvalueerd.

Meer berichten