Logo hetkrantje-online.nl
<p><em>Frisse start is voor mensen waarvan de woning te vervuild is om te kunnen starten met huishoudelijke ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning.</em></p>

Frisse start is voor mensen waarvan de woning te vervuild is om te kunnen starten met huishoudelijke ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Pilot frisse start voor een schoon leefbaar huis

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente start op 14 juli met de pilot ‘Frisse start’ voor mensen die in meer of mindere mate hulp nodig hebben bij de huishouding. 

De Frisse start is voor mensen waarvan de woning te vervuild is om te kunnen starten met huishoudelijke ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Het komt steeds vaker voor dat huishoudelijke ondersteuning via de Wmo niet kan starten omdat de woning eerst een grondige schoonmaak- en opruimbeurt nodig heeft. Wethouder Wmo Floor Kist: “Het lukt mensen zelf niet om de eerste stap naar een schoner huis te zetten. Met de pilot Frisse start helpen we mensen die stap te zetten, zodat ze daarna met een hulp van de gemeente zichzelf weer beter kunnen redden.”

Een Wmo-consulent van de gemeente gaat samen met een casemanager van de GGD Haaglanden langs om te kijken hoe hulp het beste geregeld kan worden. Kan de hulpvrager met begeleiding zelf of met hulp van familie en vrienden de grote schoonmaak organiseren? Lukt dat niet, dan komt er een schoonmaakbedrijf en, in sommige gevallen, een begeleider die helpt voor, tijdens en na de schoonmaak. Zodat er goede afspraken gemaakt worden om de woning schoon en leefbaar te houden.

Woont u in Leidschendam-Voorburg en zit u in de situatie dat uw huis vervuild is en bent u niet in staat dit zelf op de lossen, of kent u iemand in deze omstandigheid? Bel de gemeente via telefoonnummer 14 070. Dan kijkt de gemeente of de pilot Frisse start kan helpen.

Meer berichten