Logo hetkrantje-online.nl
Het voormalige Dr. Neherlaboratorium in Leidschendam (archieffoto).
Het voormalige Dr. Neherlaboratorium in Leidschendam (archieffoto).

Speakers Club vestigt zich in voormalig PTT auditorium

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Speakers Club gaat zich vestigen in het historische Neherlab in Leidschendam. In dit voormalige KPN-gebouw werden vroeger de belangrijkste telecomvondsten van de 20e eeuw gepresenteerd, zoals de uitvinding van het 06-nummer.

Dankzij de cultuur-, architectuur- en interieurhistorische waarde staat het gebouw in de top 10 van Rijksmonumenten. Het auditorium is nog in oorspronkelijke staat en daarmee een prachtig symbool voor informatieoverdracht. Speakers Club borduurt voort op dit thema en gaat professionele sprekers en executives opleiden en samenbrengen op deze iconische locatie. Met de intrede van Speakers Club in het Neherlab komt er een einde aan ruim 15 jaar leegstand.

Mandy Schild, mede-oprichter van o.a. de Speakers Club: “Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was. Toen ik het historische auditorium inliep was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek.”

Spreken met impact wordt steeds belangrijker. Naast spreekvaardigheid zorgen ook technische innovaties ervoor dat presenteren steeds professioneler kan en next level moet. Zeker in de tijd van TEDx, podcasts, de opkomst van videocontent en personal branding. Toch blijft de werkelijkheid vaak achter bij de mogelijkheden.

Schild wil met haar programma’s de beste sprekers van Nederland vormen, door mensen professioneel en persoonlijk te coachen op content, design en delivery. Hierbij staan niet alleen de inhoud en vorm centraal, maar is de manier waarop gepresenteerd minstens zo belangrijk. Met een eigen locatie biedt Speakers Club waarde op alle drie de onderdelen en positioneert het bedrijf zich als ‘De nonnen van Vught’ waar het gaat om presenteren. De locatie is hierbij essentieel en daarom bieden het bijzondere design en de akoestiek van het Neherlab auditorium het ideale podium om vaardigheden te leren aan jong tot oud. Mandy: “ Laten we sprekend Nederland beter maken!”

Meer berichten