Een tekening van haar kleinzoon Tristan Hoes bracht Henny op het idee om Toby de Regenboogkat te schrijven en te illustreren.
Een tekening van haar kleinzoon Tristan Hoes bracht Henny op het idee om Toby de Regenboogkat te schrijven en te illustreren.
LOKALE SCHRIJVERS

Henny van der Krogt presenteert ‘Toby, de Regenboogkat’

Actueel 546 keer gelezen

Voorburg - Het nieuwe boek van Henny van der Krogt uit Voorburg is verschenen, met als titel ‘Toby, de Regenboogkat’ 

Samen heerlijk op de bank stippen tellen, gekke bekken trekken én genieten van de prachtige, kleurrijke illustraties: Toby, de Regenboogkat is het ideale, interactieve kinderboek om uit voorgelezen te worden. De jonge lezer gaat op een bijzonder avontuur met Toby en Wobba, een paddenstoelmannetje, op zoek naar kleuren voor op Toby’s vacht. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Toby, de Regenboogkat is een interactief kinderboek. Toby is een witte kat, die graag kleuren wil. Een Regenboogelfje geeft hem advies. Samen met Wobba, het paddenstoelmannetje, gaat Toby op zoek naar kleuren bij allerlei dieren. Voor deze kleuren moet hij wel een wederdienst doen. Deze wederdiensten nodigen het kind en de voorlezer uit om mee te doen en samen plezier te hebben.         

Henny van der Krogt is in 1956 geboren in Voorburg. Op de school een matige leerling maar wel een 9 voor tekenen, want dat was naast de liefde voor dieren, haar grote passie. Ze is autodidact. Henny heeft eerst veel tekeningen gemaakt met pen en inkt, waaronder een poster voor Greenpeace.

In de jaren ‘80 maakte ze kennis met het werken in olieverf en dit materiaal bevalt haar prima. In de jaren ‘90 erkende de RKD Henny als Beeldend Kunstenaar. De afgelopen 30 jaar heeft ze verschillende exposities gehad met schilderijen, waarin vooral dieren centraal staan. Ze werkte ook wel in opdracht. 

Een tekening van haar kleinzoon Tristan Hoes bracht Henny op het idee om Toby de Regenboogkat te schrijven en te illustreren. “Hij tekende 3 jaar geleden de kat, de hoofdfiguur in mijn boek”, vertelt zij. 

“Verder heb ik als oma nog wat goed te maken. Dit boek is ontstaan door een blunder van mij. Tristan (ook woonachtig in Voorburg) zat 3 jaar terug nog op de basisschool. Op een middag mochten de kinderen hun kunstwerkjes tentoonstellen. Omdat zijn ouders beide geen vrij konden nemen, had ik beloofd te komen kijken. Ik was het helemaal vergeten en zo zat hij in zijn eentje met zijn creaties tevergeefs op oma te wachten. Wat erg!”

Ze vervolgt: “Aan het eind van het schooljaar, mochten de kunstwerken mee naar huis. Ik ben toen meteen gaan kijken en zag de mooie tekening van de kat. Ik heb ik deze tekening van hem gekocht en ingelijst. Daar is hij wel trots op maar telkens als ik daar langs liep, dacht ik: ik moet er nog iets moois mee doen. Tristan heeft nog wat tegoed van oma. Pas 3 jaar later kwam ik op dit idee. Het is een interactief kinderboek geworden. De tekst en alle 22 grote illustraties zijn van mij.”

Het boek telt 52 pagina’s en kost 17,50. Bestellen kan via ISBN 9789464502909.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant