Bo v. Viegen & Killian Bol ontvingen ingelijste foto’s tijdens hun afscheid van selectievoetbal bij Stompwijk’92 (Foto: Nick Ammerlaan).
Bo v. Viegen & Killian Bol ontvingen ingelijste foto’s tijdens hun afscheid van selectievoetbal bij Stompwijk’92 (Foto: Nick Ammerlaan).

Stompwijk’92 neemt afscheid en start met nieuwe fase

Actueel 17 keer gelezen

Stompwijk’92 voetbalt komend seizoen in de zaterdag 3e klasse. Killian Bol en Bo van Viegen namen vorige week donderdagavond afscheid van de selectie waar zij lang deel van uitmaakten. Bij de afscheidsbarbecue kregen zij namens hun bijna oud-collega’s een ingelijste actiefoto(collage) van de spelersraad

Komend seizoen gaan ze in een lager elftal voetballen. Leroy van Abswoude, Stef Boot en Elmer van Doorn, die zelden in het eerste elftal speelden, stoppen ook met selectievoetbal. Faycal Chaibou, die wel regelmatig zijn opwachting maakte, vertrekt naar de ook zaterdag derdeklasser DWO Zoetermeer. Voor vertrekkend trainer Patrick Kamperveen waren er lovende woorden op de afscheidsavond. Assistent-trainer Rob van Benten: “De jongste speler, de oudste speler en de staf speechten traditiegetrouw. Na 2 jaar corona hebben we qua plezier en in de vorm van een nacompetitiefinale een topjaar gehad. Uit alle speeches kwam de grote waardering voor Patrick naar voren.” Clubtopscorer gaat een stap verder. “Ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad als nu. Deze groep is uniek.” Nieuw in de spelersgroep zijn Finn den Hollander (FC Zoetermeer), Lars den Hartog, Tim van Veen, Lars Roeling, Joeri van der Salm (allen uit lager team), Stijn Iedema, Daniël Soonius, Jim Soekimin, Philippe Bregman en Kaj van der Goes (allen uit eigen jeugd). Den Hartog maakte ooit als jeugdspeler zijn eerste elftaldebuut, maar ging uiteindelijk in de lagere senioren voetballen. Bregman is de zoon van Peter Bregman, eind vorige eeuw aanvoerder en centrale middenvelder in het eerste elftal. Den Hollander komt uit Stompwijk en vertrok een aantal jaar geleden naar FC Zoetermeer. Assistent-trainer Rob van Benten: “Hij is nog junior, dus erg jong, maar zijn vrienden sluiten ook aan bij de selectie. Finn is geen vreemde voor ons.”
De ‘oude bekende’ Erik van Manen, die 3 jaar geleden vertrok, is de nieuwe hoofdtrainer. “Ik ben blij met mijn terugkeer. Er staat een ‘verse’ jonge gretige ploeg en we gaan op een nieuwe speeldag voetballen. Dat zijn mooie uitdagingen. Ik heb een aardig beeld van wie er spelen, maar een groot gedeelte ken ik nog niet. De technische staf zal 2 elftallen neer moeten gaan zetten die competitief sterk zijn om in de klasse te spelen waarin ze uitkomen.” Hij voelt de plicht om de clubcultuur te bewaken. “Mijn voordeel is dat ik daar al van heb mogen proeven. Ik heb ongelooflijk veel zin in het nieuwe seizoen! Onze voorkeur gaat uit naar een 3e klasse poule in de regio Duin & Bollenstreek.” Niet alleen Den Hartog keert terug in de spelersgroep; Joeri van der Salm en Tim van Veen ook. “Ik ga het weer als speler proberen ja”, zegt de blessuregevoelige oud-spits Van der Salm. “We zien wel. Ik blijf keepen in de zaal. Zaterdag voetballen, een dagje extra rust op zondag, zodat ik op maandagavond weer kan zaalvoetballen. Dat heb ik wel nodig. Met Zaal 1 zijn we gepromoveerd naar de Topklasse.” Van Veen stopte destijds omdat hij Ajax overal in de Eredivisie en in Europa zo veel mogelijk achterna reist. “Het doordeweeks trainen en spelen op zondag waren wel eens een probleem, waardoor ik in het 5e ben gaan voetballen. Maar ik merkte dat ik daar nog steeds te fanatiek voor ben. Op zaterdag voetballen is beter te combineren.” Van Veen schat zijn kans op speeltijd in het eerste elftal hoog in. “Natuurlijk zijn we met veel in de spelersgroep, maar ik denk dat we uiteindelijk iedereen hard nodig zullen gaan hebben. Alle jaren dat ik in de selectie speelde begonnen we ook met een hoop spelers. Uiteindelijk hebben we altijd iedereen nodig gehad.”

Wandelvoetbal

Vorige week vrijdag organiseerde het 60-jarige SEV een jubileum wandelvoetbal 6 tegen 6 toernooi voor wandelvoetballers van 60 tot 88 jaar. Toernooideelnemers op een kwart veld met kleine doeltjes waren Telstar, Katwijk, RKAVV, Blauw Zwart, Wippolder, RCL, KMD, FC Zoetermeer en SEV. Niet rennen en niet hoog schieten waren de belangrijkste regels. Ook medeorganisator Wim Jansen genoot van het mooie weer, de enthousiaste deelnemers en de vele vrijwilligers die het mede mogelijk maakten. “De 2 Rode Kruis medewerkers hoefden gelukkig nauwelijks in actie te komen. Dit kwam zeker ook door good old SEV-ver en looptrainer Gerard van der Laan, die de dag voor de ruim 100 voetballers met een gedegen en deskundige warming up begon.” De ‘3e helft’ op het zonovergoten terras werd gelardeerd met muziek van de Leidschendamse band ‘Cheek to Cheek’ en een heerlijke barbecue. Jansen: “Dat in de plaats van vaantjes en bekers en mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van het SEV Jubileumfonds en de inVESTEring, een groeiende club van leden, particulieren en bedrijven die bijdraagt in de vele activiteiten die vrijwilligers voor de club doen. Geweldig toch?” Terugblikkend is Jansen blij en trots op het complete verloop van de dag. “SEV heeft haar wil en wens tot maatschappelijke betrokkenheid getoond en een goede stap gezet om de ouderen in Leidschendam-Voorburg tot meer bewegen te krijgen. De kersvers aangetreden wethouders Bianca Bremer en Astrid van Eekelen deden de prijsuitreiking ook volkomen in de geest van het toernooi; ludiek, luchtig en verbinding zoekend met “hun“ burgers. Zou dat een teken van vernieuwd leiderschap zijn?”

Erelid

Tijdens de Jeugddag van Wilhelmus vorige week zaterdag werd Marcel Commers tot Erelid van Wilhelmus benoemd. Clubvoorzitter Bouke Wartna: “Marcel is alles geweest en heeft alles gedaan; jeugdspeler, verdienstelijk 1e elftal speler, leider, sponsor, donateur, lid van diverse commissies, bestuurslid. Marcel staat altijd klaar als er hulp nodig is; met zijn handen of met zijn relatienetwerk.” Commers, ‘Mister Wilhelmus’, is blij met zijn benoeming. “Door corona werd de officiële benoeming steeds uitgesteld. Ik wist het al wel. Dat maakt mij niet minder blij.” Hij kent geen enkele twijfel over ‘zijn’ club, óók niet nu de club een nieuwe fase in gaat. “Spelen op zaterdag wordt aftasten. Wat het 1e elftal betreft denk ik dat de 2e klasse zaterdag sterker is dan de 2e klasse zondag. Ik had Oscar Laguna Burgos graag nog 1 jaar door willen zien gaan. Door 2 jaar corona viel alles in het water. Dat is geen leuk afscheid. Oscar is een fantastische trainer en een geweldig mens die heel veel voor de club heeft gedaan. Dat hebben een hoop mensen binnen de club niet gezien.” Commers heeft alle vertrouwen in de nieuwe hoofdtrainer Ramon van Steekelenburg. “Hij is al een tijd bij de club, en een positieve en duidelijke trainer met visie; een belangrijk gegeven met het oog op de switch naar de zaterdag.” Hij zal niet ongevraagd op de voorgrond treden. “Als men advies wil zal ik dat geven. Het is belangrijk dat er nieuwe stromingen komen die Wilhelmus op een waardige manier uit gaan dragen.” Commers doet nog 2 commissies. “De bouwcommissie omdat er plannen zijn om de kantine grondig te renoveren. En verder ga ik proberen G-voetbal van de grond te krijgen. Verder ga ik lekker wedstrijdjes kijken en van mijn gezin genieten. Daar krijg ik gelukkig meer tijd voor.”

Lintje

Tijdens de seizoen afsluitende Forum Sport Dag afgelopen zaterdag werd (o.a.) oud-clubvoorzitter Jean Nederlof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sportwethouder en locoburgemeester Astrid van Eekelen reikte namens Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke onderscheiding uit. Nederlof was jeugdspeler, jeugdtrainer, (jeugd)leider en jeugdvoorzitter bij DEVJO, dat na de fusie met SV Voorburg Forum Sport werd. Bij de fusieclub was hij bestuurslid technische zaken en interim-voorzitter, van welke functie hij in coronatijd afstand deed. De huidige clubvoorzitter Mark van den Honert: “In het bijzijn van zijn partner en familie hebben we Jean op het podium nog eens bedankt voor alles wat hij voor de club heeft betekend en nog steeds betekent. We hopen nog vele jaren een beroep op hem te mogen doen.” Voor Nederlof zelf was het lintje ‘complete verrassing’. “Het was een mooi moment om mee te mogen maken en er spreekt ook veel waardering uit. En dan kan je alleen maar trots zijn.”

Foto’s

De wethouders Bremer & Van Eekelen deden de prijsuitreiking tijdens het SEV Jubileum Wandelvoetbal 6 tegen 6 Toernooi (Foto: Hans den Reijer).
Marcel Commers & Wilhelmus-voorzitter Bouke Wartna – sportwethouder Astrid v. Eekelen & Jean Nederlof (Foto’s: PR Wilhelmus & Forum Sport).

Uit de krant

Uit de krant